Oğuz Gümüşkaynak


VOLEYBOLUMUZ

Sosyal medyada canlı yayınlar


Sosyal medyada canlı yayınlar devrini de başlattık eğer sizi ilgilendiren bir yayın varsa işinde uzman kişilerde ilgilendiğiniz alanlarla ilgili sohbetlerde işinde uzman kişilerinde yönetiminde yapılıyorsa zevkle izleme şansına sahip kişi oluyorsunuz.

Geçtiğimiz salı voleybol da söz sahibi sitelerimizden birinin yöneticisi Recep Ekin ile Eskişehir voleybolunun demeyeyim de Türk voleybolunun saygın ve duayen antrenörlerinden Kazım Tokat arasında geçen söyleşiyi zevkle izledim. Benimle birlikte yüzlerce voleybol emekçisinin izlediğinide gördüm ilgi Türk voleybolunun devlet kademesindeki yöneticilere mesaj niteliğinde   idi . Sadece devlet yöneticilerine değil voleybol sporuna ilgi duyan tavandan tabana kadar programı izleyen herkes kendine verilen mesajı aldığını zannediyorum almadıysa da zaten yaptığı iş  voleybolculuk  değil voleybolculuğun ötesine geçmez.

Söyleşide konular voleybola emek veren herkesin ortak sorunu maddi olanaksızlıklar dolayı voleyboldaki duayen ilimiz Eskişehir’in  içinde bulunduğu şu anki ortam erkeklerde Eskişehir  gibi bir ilde voleybola olan ilgisizlik yüzlerce kız çocuğunun ilgisini çeken salonlarda yer bulunamayan kız voleybolcu adaylarıyla dolu Eskişehir’de ilginin sadece antrenör ve veliler neznindeki çabaların kısıtlı alanlarda kalması kamudaki kuruluşların her gün biraz daha spora olan ilgisizliği özel sektöre götürülen tekliflerin sadaka bile etmeyecek yanıtlarla sonuç bulması neler neler..

Ama  Kazım hoca öyle bir konuya temas ettiki tek kelime ile nokta atışıyla hedefin yerle bir  edilmesi voleybol okulları bir ticarethaneye  dönüşmemesi velilerin bir tek hedefi vardır çocuğun iyi bir voleybolcu olması iyi  bir voleybolculuğun ölçüsü de maalesef ki okulları yönetenler tarafından erkenden maça çıkmak olarak velilere yansıması. Oysaki  voleybol çok uzun soluklu bir uğraştır teknik kapasitesi  yerine oturmayan voleybolcu adayını müsabakaya erken çıkarmak için bu günün şartlarında verebileceğimiz en güzel örnek karantinası bitmeyen korona virüsün çok olduğu bir şehirdeki normalleşmeye hayatın erkenden dönmesi gibi bir şey altyapı bambaşka bir  uğraş hele ki voleybol da  alt yapı üstteki müsabaka takımına gelir getirsin zihniyetiyle kurulmuşsa teknik kapasitesini tamamlamayan adaylarla müsabakada takım fazlalağına  zihniyetini ön plana alırsanız hizmet değil voleybolcu katliamına yol açarsınız.

Ben Kazım hocamdan yıllardır kendi ilimde dahi anlatmak istediğim   anlatamadığım bir konuyu böylesine yumuşak ve duyarlılıkla anlattığı verdiği mesajı için öncelikle teşekkür ederim ömrümün kırk yılını voleybola  verdim. Öldükten sonra tekrar dünyaya dönsem elimde imkanım olsa yine yaşasın voleybol derim..