AHMET ŞAN


UYUŞTURUCUYLA HALK MÜCADELE ETMELİ !

Ülkemizde son dönemlerde uyuşturucuya dikkat


Ülkemizde son dönemlerde uyuşturucuya dikkat çekilmeye başlandı. Aslında geç kalınmış bir serzeniş… Bir çok genç evladımız bu batağın esiri oldu bile… Şehrimizde polis her gün bir operasyonla bu bataklığı kurutmaya çalışıyor. Bu işte sadece polisten yardım beklemek sorunu çözmüyor; çünkü önceleri sadece zengin bebelerinin kaçamak veya keyif olarak kullandığı bu matak şimdilerde dar gelirli aile çocuklarını mahvetmeyi hedefleyen köşe başlarında bir-iki liraya satılan adi bir yol ve yön aldı.
En çok PKK terör örgütünün para kazandığı uyuşturucu gençlerimizi ve gençliğimizi vuruyor. Bizler ahlaklı gençler yetiştirelim derken hain örgütler evlatlarımızı yoldan çıkarmak için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar. İşin ilginç yanı ise polis 100 hainden ancak 10 tanesini yakalayıp hapse attırıyor. Diğerleri ise bu vatanın güzel, saf ve masum çocuklarını zehirlemeye devam ediyorlar.
Kayseri polisi yaklaşık iki-üç aydır uyuşturucu tacirlerine göz açtırmamak için çalışıyor, her gün bir baskın 10”larca kişi hapse yollanıyor ama sonuç değişmiyor.
Hala Kayseri sokaklarında uyuşturucu satılıyor!
Adları ve çeşitleri 10”un üzerinde olan uyuşturucu önceleri sadece zengin bebelerinin kaçamak veya keyif adı altında kullandığı, toplumun çok az kesiminin bildiği bir mataktı: Ama şimdilerde ise yol ve yön değiştirdi. Dar gelirli ailelerin çocukları hedefte…
Bu durum sadece polislik bir olay olmaktan da çıktı.  Kısacası aldı başını gitti. Biraz ihmal zehir tacirlerini her tarafa ve kesime ulaşır hale getirdi.
Bu durumda ülkemizdeki FETÖ hain terör örgütü karşısında verilen mücadelenin bir benzerinin de uyuşturucuya karşı verilmesi kanaatindeyim.
Öncelikle anne ve babalar eğitilmeli. TV kanalları veya sosyal medyada insanlarımızı bilgilendirmeliyiz.
Eve yorgun argın, benz i atmış gelen çocuklarımızı yakın markaja alıp, daha dogrusu bu yola girmeden bilinçlendirmeli ve “bir defadan bir şey olmaz” diyen alçakların onları nasıl tuzağa düşürebileceğini iyi ve etkili anlatmalıyız.
Sözün özü aile yapımızı korumak ve ilgili anne- baba olarak çocuklarımıza ve dolayısıyla geleceğimize sahip çıkmalıyız.
Tedirgin değil, bilinçli toplum olarak korunmalıyız ve çocuklarımızı korumalıyız.
Şüpheli durumlarda 155 polis imdat telefonunu aramalıyız.
Polise yardımcı olmalıyız. Sağlıklı bir gelecek, huzurlu bir hayat için el birliğiyle uyuşturucuya “Dur” demeliyiz.
Biz halk olarak bu işe el atmazsak yarın çok geç olabilir…Bizden söylemesi…
Kalın sağlıcakla.