ZEYNEP MÜLAYİM


UTANÇ MEKTUBU...


?Sayın Başkan, İyi bir anlaşma için çalışalım. Binlerce kişinin katledilmesinden sorumlu olmak istemiyorsan, ben de Türkiye´nin ekonomisini mahvetmekten sorumlu olmak istemiyorum ve ederim de. Pastör Brunson konusunda sana bir örnek sunmuştum.

Sorunlarının bazılarını çözmek için çok çalıştım. Dünyayı hayal kırıklığına uğratma. Harika bir anlaşma yapabilirsin. (SDG Komutanı) General Mazlum (Kobani) seninle müzakere etmek istiyor ve geçmişte hiç vermediği tavizleri vermeye niyetliler. Bana gönderdiği bir mektubun bir kopyasını gizli olmak kaydıyla iliştiriyorum.

Bunu doğru ve insani bir yolla yapabilirsen tarih senden yana olacaktır. Eğer iyi şeyler olmazsa seni sonsuza dek şeytan olarak göreceğim. Sert bir adam olma. Aptal olma. Seni daha sonra arayacağım.?

Ben bu mektuba utanç mektubu diyorum.. Diplomasiden nezaketten nasibini alamamış utanç mektubu? Nasıl bir mektup nasıl bir söylem nasıl bir yaklaşım !!??? PES?. Hadi Trump´ın yazdığını düşünelim bunu sızdıran nasıl sızdırmış.? Hiç utanmamış mı? Aşağılanan Cumhurbaşkanı, Türk milleti  gibi gözükse de  asıl bundan utanç duyacak ABD´liler olması gerekir. Allah ABD vatandaşlarına başka acı keder vermesin diyorum başkanları var yeter. Başkan zaten her fırsatta seviyesini ederini gösteriyor. Yalnız mektubun yazılışı zamanı deşifre edilmesi hangi ayak oyununa artık strateji demeyelim  gerçekten bu mektuba yakışan üslup bu, ayak oyununa hizmet ediyor. Bizi nereye sürüklemek istiyor bilinir de bilinmez diyelim.  Bilinenler arasında ABD´nin ve oyun arkadaşlarının  da en iyi bilmesi gereken Türk Milletinin hiçbir fedakârlıktan kaçmadan devletinin arkasında olacağıdır. Biz gücümüzü her fırsatta haksızlığa karşı direnerek göstermişizdir. Dünyaya hükmetmiş imparatorluğun torunlarıyız, dünyayı dize getirmiş  Kurtuluş Savaşını kazanan Başkumandan Gazi Mustafa Kemal´in neferleriyiz. Özgürlüğümüz, topraklarımız, onurumuz için canımızı gözümüzü kırpmadan siper eder bu uğurda da ölürüz. Bu topraklar; ekonomik yetersizlikler nedeniyle varını yoğunu parmağındaki alyansını bile devletine  vermekten tereddüt etmeyen ninelerimize, dedelerimize şahitlik etmiştir.  Sözüm ona  dünyanın süper güçlerinin bunu bilmesi gerekir. En son Kurtuluş savaşı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk hepsine  Türk Milleti ile oyun olmaz konulu dersi vermiş hepsini de hizaya getirmişti. Bu utanç mektubunda emeği geçen tüm aktör ve figüranlar Türk Milletinden özür  dilemeyi bir borç bilip gereğini yapmalıdırlar.

Sevgiyle kalın hoşçakalın?..