GÖKSEL YILMAZ


Türkün dostu yok!


Tarih boyuncu Türk´ün hiçbir zaman dostu olmamıştır. Nitekim günümüzde de bunu açıkça görüyoruz. Ne zaman güvenliğimizi tehdit eden terör örgütlerine karşı operasyona kalkışsak tüm dünyayı karşımıza alıyoruz.

Üst akıl düğmeye basıyor ve bütün devletler peş peşe açıklama yaparak Operasyonlara derhal son verilmesi istiyor.?Aksi takdirde kınama ve yaptırımlarla karşı karşıya kalacağımızı belirterek açık açık tehdit ediyorlar.

Hadi Avrupa´yı anlarız. Adamların dili ayrı, dini ayrı, mezhebi ayrı inançları farklı. Haçlı seferlerinden beri Türklere karşı bir nefret besliyorlar. Türklerin büyümesini ilerlemesini istemiyorlar.

Peki ya Araplara ne oluyor. Hatta Kuzey Kıbrıs Türk?Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı´nın yaptığı skandal paylaşımı nasıl anlayacağız. Arap Birliği acil toplanıyor ve Türkiye´nin operasyonu durması gerektiğini belirterek, kınama mesajı yayınlıyor.

Yıllardır emperyalist güçlerin sömürüsü altında inleyen ve Türkiye Cumhuriyeti´nden başka sahip çıkanı olmayan Arap Birliği böyle bir açıklamanın altına nasıl imza atabiliyor?

Peki Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı´nın açıklamasını nasıl anlamalıyız. Akdeniz de tüm dünyayı karşımıza alarak Kıbrıs´ın haklarını korumak için var gücümüzle çırpındığımız bu günlerde böyle bir açıklama neyin nesi?

Akıncı ´´şimdi Barış Pınarı desek de akan su değil kandır´´ açıklamasında bulundu. Akıncı, açıklamasında harekata destek belirtmediği gibi Kıbrıslı Türklere yönelik katliamlara son veren 1974 Barış Harekatı´nın da bir savaş olduğunu iddia etti.

Akıncı, "1974´te biz adına Barış Harekatı desek de bu bir savaştı ve akan da kandı. Şimdi Barış Pınarı desek de akan su değil kandır. Bu nedenle bir an önce diyalog ve diplomasinin devreye girmesi en büyük dileğimdir" ifadelerini kullandı.

Yani tarih boyunca olduğu gibi bundan böylede kendi göbeğimizi kendimiz kesmemiz gerekiyor. Allah Türkiye yardım etsin. Mehmetçiğimizi korusun gözetsin. Tüm emperyalist güçlere karşı muzaffer eylesin       inşallah!