Oğuz Gümüşkaynak


TÜRKÇÜLÜK

ÜÇ MAYIS TÜRKÇÜLUK BAYRAMI


 

ÜÇ MAYIS TÜRKÇÜLUK BAYRAMI NE MUTLU TÜRKÜM diyoruz ya işte bu söylemin eyleme dönüştüğü gün hangi siyasi görüşten olursanız olun hiç bir önemi yok. Türk olmak bir ayrıcalık dünyadaki en asil topluluğun nüfusuna sahip olan bir ırkın üyesi olmak Allah’ın insana verdiği lütufların başında gelir.

Türk  ırkı ata yurdundan ana yurduna geldiği dönemden bu güne kadarki süre içerisinde karşılaştığı en büyük yok edilişle karşı karşıya Türk milliyetçiliği ayaklar altına aldık diyen bir zihniyetin yönetimde olması Türk kelimesini Türkiye’den kazınarak yok edilmesi çalışmaları dünyada Türk toplulukların merkez kabul ettiği Türkiye’nin varoluş değerlerinin ortadan kaldırma uğraşlarına sessiz kalan sözüm ona çakma Türkçüler ve bu ihanete alkış ve onay veren yıllarca Türkçülüğün savunucusu olduğunu iddia edenler kör sağır ve dilsiz rolü yapanlar...

Türklüğün başbuğu  Mustafa Kemal Atatürk Türkiye cumhuriyetini kurarken bozkurttu en büyük arma olarak kamu kuruluşlarının simgesi hâline getirmiştir. Türklüğü Atatürk Türk çocukların beynine kazımıştır. Hani sabahları okula girerken okuduğumuz andımız vardı ya içerisinde Türk olmanın şartlarını ve kurallarını Türk olmanın asaletini söyleyen andımız. Bu andımızı kaldıranlarla işbirliği yapıp sonrada milliyetçilik naraları atmak Türk milliyetçiliğinin ne kadar arkasında olduklarının göstergesidir.

1944 TÜRKÇÜLÜK HAREKETİNE YAPILAN SALDIRILARI BU GÜN GÜNDEME TAŞIMAK BU GÜNKÜ TÜRKÇÜLÜĞÜN KARŞIŞINDA HER YERDEN Türkçülüğe yapılan ihaneti görmemek neyin kafasıdır her türlü Türklük  karşıtlarına ve bu karşıtlarla milliyetçilik adına ortakçılık yapanlara rağmen üç mayıs Türkçülük günümüz Türk dünyasına kutlu olsun başbuğumuz gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün deyimiyle de ne mutlu Türküm diyene..