GÖKSEL YILMAZ


Terör biter mi?

Terör ve teröristlerden çok çekmiş bir ülke ve millet olarak bu belanın artık son bulması için var gücümüzle mücadele etmemize rağmen, ne yazık ki istenilen sonucu bir türlü alamıyoruz.


Terör ve teröristlerden  çok çekmiş bir ülke ve millet olarak bu belanın artık son bulması için var gücümüzle mücadele etmemize rağmen, ne yazık ki istenilen sonucu bir türlü alamıyoruz.

Çünkü, senin teröristin, benim savaşçım mantığı ve kayırmacılığı sona ermediği müddetçe özellikle Orta Doğu’da bu terör örgütleri zemin bulmaya devam edecektir.

Bütün dünya bir olmadığı müddetçe, elindeki istihbaret ve askeri güçlerini sonuna kadar diğer ülkelerle paylaşmadıkça, onlara askeri, silah ve lojistik destek verdikleri sürece bu belanın önüne asla geçemeyiz.

Biri gidiyor, yerine diğeri geliyor.

Bir haftadır DEAŞ lideri öldürüldü diye övünen Amerika, kendi yetiştirdiği örgütün liderini devre dışı bırakmanın sevincini yaşıyor.

Peki ne oldu. Lider öldü, örgüt dağıldı mı? Hayır tam aksine, intikam ve kalleş pusularla yeniden saldırma atağına geçeceklerdir. Hemen yerine yeni bir lider gelmiş bile. Topyekün kökünü kurutmadıktan sonra terör örgütü sempatizanları desteklemeye ve katılıma devam edeceklerdir. Belki zayıflar ama sonradan yada başka bir isimle yeniden dünyanın gündemine gelmeyi başarıyorlar.

Biz terör örgütü diyoruz, hain diyoruz, diğer ülkeler kahraman ilan ediyor. Biz terörle mücadele ediyoruz, yanlı ve bilinçli şekilde “Türkler Kürtleri yok ediyor” yalanını ortaya atarak, örgüte destek veriyor ve kamuoyu oluşturuyor.

Bizim kırmızı bülten çıkarttığımız ve göründüğü yerde yakalanması için her türlü adımı attığımız örgüt liderini Sözde komutanı Amerika bağrına basıyor. Ülkesine davet ediyor, vize çıkartıyor.

Bu ne saçmalıktır böyle. Anlaşılan bir çok ülke terör örgütlerinin bitmesini istemiyor. Onları maşa olarak kullanarak diğer ülkelerin topraklarında istedikleri gibi at koşturmaya devam etmek niyetindeler.

Vekalet savaşlarını sürdürerek kendilerine  çıkar sağlamaya devam edecekler. Bu düzen bozulmadıkça, bütün ülkeler ortak adım atmadıkça, güçlü liderler ülkeleri yönetmedikçe bu terör ve terörist belasından zor kurtuluruz.

Binlerce insanı bu uğurda kaybettiğimiz, milyarlarca doları bu illetten kurtulmak için harcadığımız bir zamanda, daha çok terör örgütleri peydah olacak desteklenmeye devam edeceklerdir.