GÖKSEL YILMAZ


Sanal gündem...


Her gün yeni bir gündem yaratılmaya çalışılıyor. Gerçek gündemler ise yaratılan süni gündemler ile unutturulmaya veya sümen altı ediliyor. Türkçe tartışması, ezan tartışmasının gündemi bu kadar meşgul edeceği kimin aklına gelirdi ki... Ama bilerek veya bilmeyerek öyle tartışma konuları açılıyorki, asıl gündemimizden 90 derece u dönüşü yaparak hiç de sırası olmayan farklı konularla tartışarak günlerimizi boşa harcıyoruz.

Ekonomik sıkıntılar bu kadar gün yüzüne çıkmışken, kimse asgari ücretten, emekli maaşlarından söz etmiyor. Söz eden olursa da hemen farklı bir konu veya soru ile gündem değiştiriliyor. Zamlar hiç haberimiz olmadan gece yarısı yürürlüğe girerken, açlık sınırı, yoksulluk sınırı gibi konular haber bültenlerinde bile yeralmıyor. Birileri bize masal anlatıyor, bizi uyutuyor. Uyudukçada uyanmamamız için bildikleri ne kadar ninni varsa söylemeye devam ediyorlar.

Bu ülkede açlık sınırında yaşayan insanların sorunları ?Sıla-Ahmet Kural tartışması? kadar gündeme gelmiyorsa, bunun arkasında art niyet aranmazda ne aranır. Biz uyudukça onlar ninni söylemeye devam edeceklerdir.