AHMET ŞAN


OYUN BOZULUYOR; TÜRKİYE KAZANACAK!

İdlip saldırısıyla büyük şok ve üzüntü yaşayan Türkiye Ortadoğu



İdlip saldırısıyla büyük şok ve üzüntü yaşayan Türkiye Ortadoğu ve Suriye politikalarında ciddi adımlar attı. Artık Dünya ülkelerine yaptırımlar uygular konuma gelen Türkiye’nin, Suriye konusunda da eli müthiş güçlendi. Operasyon yönetimiyle ABD ve Rusya ülkelerine söz geçiren Türkiye, Esed rejiminin yıkılması içinde en büyük hamleyi yapmış oldu.
Türkiye, İdlip saldırısında 36 şehidine ağlarken, bazı hamleleri de art arda yaptı. ‘Şehitlerin kanı yerde kalmayacak’ diyen Cumhurbaşkanlığının bu açıklamasının ardından yüzlerce proje ve beraberindeki hamle start aldı.
İdlip başta olmak üzere Şam yönetimini baskı altına alan Türkiye, mültecilere AB kapılarını açarak büyük bir adım daha atmış oldu. AB ülkelerinin mültecilere yaptığı baskı, saldırı ise Türkiye’nin işine yaradı. Öncelikle 36 şehit vererek Dünya’ya Suriyedeki rejimin ne kadar tehlikeli olduğunu gösteren Türkiye bugüne kadar atılan adımlarında kişisel değil, mazlum insanların haklarını korumak adına atıldığını Dünyaya ispat etmiş oldu.
Bu süreçte özellikle Türk Dışışleri Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığının ani hamleleri Suriye stratejisinde kısa zamanda olumlu yanıt verdi.
ABD, Rusya ve AB ülkelerine verdikleri sözleri hatırlatan Türkiye yeniden şekillenen Orta Doğuda en önemli girişimlerini yapmış oldu.
Türkiye’nin kapılarını açarak geçiş serbestiyeti verdiği mültecilere karşı AB ülkelerinin sert müdahaleleri ise Dünya gündemine ‘insanlık suçu ‘ başlığı adı altında oturdu.
Bu arada ‘Şavaş Tamtamları’ yapan ve çok önemli bir dönemde büyük bir hataya düştüklerini gören siyasetçi ve vatandaşların bu tavırlarında değişiklik oldu. 
ONLARCA ASKERE SORUŞTURMA!
İdlip saldırısında ilk etapta 33 şehit olduğunu Hatay Valiliği resmi olarak açıklamasına rağmen, Suriye topraklarında cephede görev yapan bazı askerlerin şehit sayısının çok fazla olduğunu hatta rakamların 300’ü falan bulduğunu ailelerini ve yakınlarını arayarak söylemeleri sosyal medyada kaos ortamı oluşturmuştu. Cephede görev esnasında söylenti çıkararak Türk milletinin kafasını karıştırıp toplumsal infiale yol açmaya yönelik eylemde bulunan askerler hakkında da soruşturma başlatıldığı öğrenildi.