GÖKSEL YILMAZ


Manifesto açıklandı...


AK?Parti´nin 11 maddelik seçim manifestosu nihayet açıklandı.

11 Maddelik manifestodan ana başlıklarıyla kısaca bahsetmek istiyorum.

1 Şehir planları: Uzun vadeli ve hakkaniyete uygun şekilde hazırlanacak, istismara açık parsel bazlı puan değişikliklerine geçit yok. İstismara açık parsel bazlı plan değişikliklerine kesinlikle geçit verilmeyecek. Zorunlu hallerde yapılması gereken plan değişiklikleriyle ilgili süreçleri de aynı şekilde halkın gözetiminde yürütülecek.

2 Altyapı ve ulaşım: İçme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon, doğalgaz, enerji ve iletişim hatları gibi temel altyapı sorunları tamamen çözülmemiş hiçbir şehir kalmayacak.

3 Kentsel dönüşüm: Tek tip kentsel dönüşüm uygulamaları yerine, bölgenin ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gözeten çözümler üretilecek. Fiziki dönüşümü kültürel, ekonomik ve sosyal dönüşümle birlikte tasarlayarak, yepyeni bir şehircilik hamlesi başlatılacak.

4 Benzersiz şehirler: Her şehrin kendi coğrafyasına, iklimine, tabiatına, tarih ve insan dokusuna, büyüme alanlarına uygun gelişme modelleri hazırlayacağız. Planları, altyapı ve üstyapı projelerini, şehirlerimizin asli karakterlerini güçlendirecek şekilde tasarlacak. 

5 Akıllı şehirler:  Belediye hizmetlerine erişimden, ulaşımın, enerjinin, binaların ve cihazların yönetimine kadar insanlarımızın günlük hayatını kolaylaştıracak tüm akıllı şehir uygulamalarını desteklenecek.

6 Çevreye saygılı şehirler: Sosyal ve kültürel faaliyetlere katılabileceği Millet Bahçelerini her şehrimize yaygınlaştırılacak.   

7 Sosyal Belediyecilik: Çalışmalara önem verilecek, doğrudan insana dokunan hizmetler ve projeler yaygınlaştırılacak.

8 Yatay şehirleşme: Gönüllerimize hitap eden şehirlerimizi, toprakla daha çok buluşan, toprağa yakın, komşuluk ilişkilerini yakın tutan yatay mimari anlayışı ile geliştirilecek.

9 Halkla birlikte yönetim: Şehirli hakları bildirgesi hazırlayacak, yaşayan herkesin ortak akıl ile alacağı şehirli meclisleri ile ihalelerin dahi canlı yayın dahil herkese açık yapılması için tüm imkanları sağlayacağız.

10 Tasarruf ve şeffaflık: Tüm çalışmalar tasarruf ve şeffaflık anlayışıyla şekillendirilecek ve bu bir ilke haline gelecek.

11 Değer üreten şehirler:  Şehirlerimizin gayrimenkul rantı ile değil, geleceğe medeniyet mirası olacak eserlerle değerlenmesi sağlanacak.

Umarım açıklanan 11 maddelik manifesto ile birlikte hiçbir ayrımcılık gözetilmeden bütün şehirlerimizi kalkındıracak akıllı projelerle birlikte akıllı yönetecilerin de iş başında olması temennisiyle hayırlara vesile olur