GÖKSEL YILMAZ


KRİTİK EŞİK


İstikbal Mobilya Kayserispor geçtiğimiz sezonun kurtarıcısı olan teknik direktörü Hikmet Karaman ile ilk 5 haftayı 3 puan ile 17.sırada geride bıraktı. 5 maçta galibiyet yüzü göremeyen İstikbal Mobilya Kayserispor´da Teknik Direktör Hikmet Karaman için kritik bir eşik var.

Bu kritik eşiği atlatabilecek mi?

İşte bu sorunun cevabı önümüzdeki iki maçta...

Kayserispor özellikle Konya maçını kazanırsa Karaman kendisini sağlama alabilir. Kaybederse yönetim ya milli aradan öncesi Göztepe deplasman maçını bekler, ya da beklemeden gereğini yapıp değişikliğe gider.

Bu kritik eşikte Hikmet Karaman kaybederse, yönetim yeni teknik direktörün takıma alışma sürecini de göz önüne alarak milli ara öncesinde hamlesini yapabilir.

Futbol böyle birşey...

Bir sezon önce kurtarıcı olan, methiyeler düzülen Teknik Direktörün bir sezon sonra daha sezonun başında gönderilmesini                konuşuyoruz.

Ancak, 6 ve 7.haftalarda da galibiyet gelmediği taktirde Kayserispor´un iyi sonuçları yakalayabilmesi adına kan değişikliği şart gibi görünüyor.

Teknik Direktör Hikmet Karaman işinin aşığı, zaman zaman çok radikal kararlar da alan korkusuz birisidir. Kişiliği ile sorunumuz yok. Ancak kötü gidişatta herkesten önce kendisi geleceğe yönelik bir plan yapar.

Özellikle Denizli karşılaşmasının kazanılamaması İstikbal Mobilya Kayserispor´u ligin dibine attı. Ligin başındayız ancak, iki hafta sonra ilk yarının ortasında olacağız.

Yani, Kayserispor artık ligdeki konumunu belirleme haftalarına girecek. Bu haftalara sağlıklı girmek lazım.