AHMET ŞAN


(KORONAVİRÜS) KORKU TEDBİR GETİRDİ!

Tüm Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs


Tüm Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs nedeniyle ülkemizde de ciddi tedbirler alındı. Bunların başında okulların ara dönem tatilinin erkene alınması vardı. Tehlikenin bir ay daha kapsamlı süreceğini ön gören yetkililer, toplu buluşmalardan kaçınılmasını önemle duyuruyorlar.

       “Şüyu vukuundan beter” yani “dedikodusu aslından beter” sözünün belki de yaşandığı bir dönemdeyiz, kimbilir…

Tüm dünya panik içerisinde Çin’de başlayıp ardından İran ve daha sonra İtalya derken Dünya Sağlık Örğütünün önemle dikkat çektiği koronavirüs, Türkiye kapılarına da (ister, istemez) dayandı ve hatta bir çok bilim adamı Kasım 2019’dan beri koronavirüs’ü Türk vatandaşların çoğunluğunun geçirdiğini falan savundu.

Bazı bilim adamları koronavis’ten ölenlerin normal gripten ölenlere oranlandığında onda bir azınlık yaşandığına, bazı bilim adamları ise yılan sokmalarından daha fazla insanın öldüğüne dikkat çekti.

Peki! Koronavirüsten korkmalımıyız?

Tabiki kormalıyız !

Çünkü: korku tedbir getirir.

Tedbir alınmayan her tehlike ölümcül olabilir.

Ancak, korkalım derken bunu panik atak şekline büründürmemeliyiz.

Örneğin İstanbul’daki vatandaşlar gibi.

Bu arada fırsatçılara da aman vermemeliyiz. 10 liralık kolonya için panik yaparak 30 lira ödememeliyiz. Bu fırsatçılığı yapanları da hemen Alo175 hattına şikayet etmeliyiz.

Unutmayalım ki!

Artık Dünyamız temiz değil.

Dünyamızı birileri kirletti.

Heva ve heveslerimiz, para hırsı, iktidar hırsı bizim en büyük yaşam alanımız olan Dünyamızı kirletti.

Hal böyle olunca, bugün koronavirüs, dün HN1N1 beş yıl öncede tavuk gribinin paniğini yaşayan biz oluruz.

Öncelikle tedbir olarak Dünyamızı yöneten insanların iyi insanlar olmasını ve etrafa iyi şeyler yaşatmasını sağlamalıyız. Bu bir başlangıç olmalı yoksa çok yakın zamanda hepimiz astronot gibi oksijen maskeli elbiselerle gezmek zorunda kalırız.

Şimdilik koronavirüs için elimizi sık sık yıkayalım. İnsanlarla çok haşır neşir olup öpüşmeyelim

“Mümkünse 1 metreden fazla yaklaşmayalım. Birde toplu alanlarda gerekmedikçe bulunmayalım. Bu nedenle de okulların ara dönem tatilinin erkene alınması isabetli oldu.”

Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun.

Kalın sağlıcakla.