RİFAT KURAL


KAYSERİSPOR’UN PARDONLUK DURUMU

Kayseri’ye gönül vermiş, yatırım yapmış herkesin taşın altına elini koyma zamanıdır artık.


Kayserispor, Galasaray yenilgisi ile dün ve bugün gündemde… Ama öncesinde yaşanan bir gelişme “aslında ne oluyor?” sorusunu da akıllara getirmedi değil hani.

Kayserispor, oldukça önemli katılımların yapıldığı bir törenle tesislerine Recep Mamur adını vermişti.  Hafta sonu gündeme gelen bir haberle, bu ismin sırf para vermediği için kaldırıldığı ortaya çıktı. Sonrasında Kayserispor kulübünde yetkili-etkili veya adına her ne derseniz yöneticileri tarafından “ağız içinde” açıklamalar yapıldı ve “yanlışlık oldu, pardon” demeye getirildi.

Tabelada yer alan Recep Mamur ismi yeniden asıldı gibisinden boş açıklamalar ardı ardına sıralandı, durdu.

Peki nedir sıkıntı aslında? Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı ve ekibi neyi hedefliyor.

Akla gelen ilk durum, “Zaten takım içler acısı durumda, para da yok. Biz suç üstümüze kalmadan kenardan kenardan uzaklaşalım” dercesine bir tavırla, kulübü Kayseri ve Türkiye gündeminde tutmak.

İkincisi; “Bak bak neler oluyor. Bu yönetim, eski yönetimlerle uğraşmayı tercih etti” dedirtmek ve gündemi bu yönde hareketlendirerek, sportif başarısızlığı örtmeye çalışmak.

Üçüncüsü: “Para isterik vermiyorsunuz. Bu kulüp bizim yönetimimizde istediğimizi yaparız” diyen bir anlayış.

Bu durum özetlemeleri çoğaltılabilir elbette.

Amma… Kayserispor, Süper ligde dibe demir atmış durumda. Başkanı Gözbaşı ve yakın ekibi, takımı düşmekten kurtaramayacak gibi görünüyor.

Kolay kurtulmasını da kimse beklememeli.  Erciyes Anadolu Holding’in verdiği desteğin dışında elle tutulur desteği olmayan takımın bu durumdan kurtulması zor görünüyor. 

Kayseri’ye gönül vermiş, yatırım yapmış herkesin taşın altına elini koyma zamanıdır artık.

Bu şehrin ileri gelenleri, dizini şimdi dövmektense kızını dövmeyi tercih etmeli.  İlla bir yönetim değişimi şart demiyorum ancak, acilen çözüm bulunmalıdır.

Yoksa, caddelere meydanlara yardım pankartları asmakla olmuyor bu işler.