AHMET ŞAN


KAYSERİSPOR PES ETMEDİ

Dünya coronavirüs tehdidiyle yanıp tutuşurken ligde


KAYSERİSPOR PES ETMEDİ

Dünya coronavirüs tehdidiyle yanıp tutuşurken ligde kalma mücadelesi veren Kayserispor, seyircisiz oynanan maçta 3 puana ulaştı. Son haftalarda adeta yataktan kalkan hasta misali, sezon başından beri göremediğimiz başarılara imza atan Kayserispor ligde kalma umutları adına olmasa da, bu yarışta ‘bende varım, teslim olmayacağım’ imajını oluşturdu.

Geçen hafta Kayserispor, Kasımpaşa’ya mağlup olunca ‘ pes etmemeli, mücadeleye devam’ başlıklı bir yazıyı kaleme almıştım.

Bu hafta Kayserispor’un daha fazla şut atan, rakip kaleyi zorlayan ama bir o kadarda beceriksiz futbol oynamasına rağmen, ‘istemenin başarmanın yarısı’ olduğunu anlayan bir görüntü sergilemesi bizi sevindirdi.

Dünya coronavirüs tehdidiyle kasıp kavrulurken, Kayserispor seyircisiz oynadığı maçta 2-0 öne geçmeyi başardı. Çok pozisyonları da cömertçe harcadı.Eski hocası Hikmet Karaman’ın takımına karşı sonuçta karşılaşmayı 2-1 kazandı.

Hepimiz ( Bir haftalığına da olsa) sevindik.

Sonuç; 3 puan olsun da ne olursa olsun, kötü oynayalım ama kazanalım derken bunu başaran Kayserispor oldu.

Üzerlerinde coronavirüs gerginliği bulunan Kayserililere rahat bir nefes aldıran takım Kayserispor oldu.

Teknik Direktör Prosineçki’nin dedidiği gibi ‘rahat bir nefes aldık’

Çokta iyi oldu.

Ligde kalma umutlarımız acısından zor bir tablo önümüzde duruyor. Biz kuşu çoktan kaçırdık, ancak önümüzdeki hafta Fenerbahçe’yi yener, rakiplerimizde kaybederse, bir nebzede olsa ligde kalma konusunu gündeme taşıyabiliriz.

Havaya girmeden, itidalli yürür ve her maç final görürsek,  rakiplerimizde bize ligi hediye ederse bu iş olur…

Çok geç kaldık ama doğrusu pes etmemekti.

“Kayserispor’u bu hafta pes etmeyerek 3 puana ulaştığı için kutluyorum”

İki cümlede geçtiğimiz hafta içerisinde yaşanan MHP Milletvekili Baki Ersoy’un eski yöneticilere dava açması, eski yöneticilerinde cevap vermesi hususuna değinmek istiyorum.

Bu takım bugün bu durumdaysa bunun vebali birilerinin üzerindedir. Bu vebalde bir şekilde birilerinin yakasına yapışıp günü geldiğinde hesap sorulacaktır. Bu nedenle bunu siyasi malzeme yapmak veya yok öyle değildi, böyle değildi ahkamları kesmek yanlıştır.

Takım belki de bugün bu söylentilerden sonrada kazandı.

İnşallah sonumuz Erciyesspor gibi olmaz.