AHMET ŞAN


KAYSERİSPOR SİFTAH YAPTI?


Bu sezon mali sorunlarla boğuşan Kayserispor, lige iyi hazırlanmak adına 20 kadar yeni futbolcuyu kadrosuna transfer etti. İlk maçta evinde sıfır çeken Kayserispor, ikinci maçta başkent deplasmanın da puanla tanıştı. Kayserispor´un kazanmak adına biraz daha gayret göstermesi şart?

2019-2020 futbol sezonuna Avusturya kampıyla hazırlanan ancak mali sıkıntılar nedeniyle yeterince transfer yapamayan Kayserispor, ligin 2 nci haftasına istediği golcü ve orta saha oyuncularını alarak hazırlanmış oldu.

Bu sezon 20 kadar futbolcuyu transfer ederek yeni bir kadro oluşturan Kayserispor birazda uyum sorunu yaşadı. Buna şansızlıkta eklenince evindeki sezon açılış maçında Alanyaspor´a 1-0 mağlup oldu.

İkinci haftada Ankaragücü ile başkent deplasmanın da karşılaşan Kayserispor, geçen sezon iyi ki varsın dediğimiz Umut´un sayesinde bitime saniyeler kala beraberlik golünü buldu. 1-0 geriye düştüğü maçtan son anda 1-1 berabere ayrılan Kayserispor deplasmanda aldığı 1 puana çok sevinemedi, gelecek anlamında da çok umut vadedemedi? ( Futbolcu Umut dışında)

Kayserispor 2 haftada 1 puan alarak lige iyi başlayamadı, bu haftada Galatasaray´ı konuk edecek olan Sarı Kırmızılı ekip renktaşından galibiyet hedeflediğini dillendiriyor.

İnşallah Galatasaray´ı yeneriz ve lige emin adımlarla ilerleriz.

Sonuç olarak; Kayserispor onlarca transfer yapmasına rağmen iyi bir kadro oluşturmak adına uyum sorununu gideremedi. Takımda tek sorun ?Uyum? gibi görünüyor. Futbolcular sahada gol için iyi motive olamıyor ve gol üretme merkezinde sorun yaşanıyor. Futbolcuların kalitesini ben eleştirmeyeceğim. Futbolcu futbolcudur, iyi bir teknik ekip, iyi bir yönetim bu sorunu aşabilir. Bu nedenle Kayserispor´un futbolculardan ziyade yönetimsel olarak ta biraz daha gayretli olması lazım.

ŞEHİR OLARAK DESTEK VERMELİYİZ.

Bu sezon Kayserispor´un mali sorunlarını gidermek ve şehrin manevi anlamda desteğini tam arkasına almak isteyen yöneticilerden çıkan fikir, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın´ın girişimiyle hayata geçti. Kayserispor´a yanında olduğunu gösterip, destek olmak isteyen herkes 3830 SMS hattına 10 TL bağışta bulunabiliyor. Kampanya başlayalı yaklaşık 10 gün oldu. Şu anda ne durumda çok net bilmiyoruz ama ilk günlerdeki destek çok ta istenildiği veya beklenildiği gibi değil. Kayserililerin acilen Kayserispor´a destek olmak adına 3830 SMS hattında mesaj atması ve Galatasaray maçı öncesi şehrin ne denli güçlü destek verdiğini göstermesi lazım.

Bizden söylemesi?

                Saygı ve sevgiyle kalın?