Osman Aydoğan


Kasım Süleymani 15 Temmuz'da ne yaptı?

Geçtiğimiz günlerde ajanslardan gözlerden kaçan, kimsenin üzerinde durmadığı bir haber geçti…


Kasım Süleymani 15 Temmuz'da ne yaptı?

Geçtiğimiz günlerde ajanslardan gözlerden kaçan, kimsenin üzerinde durmadığı bir haber geçti…

TV5 televizyonunda 07 Ocak 2020 tarihinde saat 18.00’de ‘’Buluşma Noktası’’ programına katılan Kudüs TV Genel Yayın Yönetmeni Nureddin Şirin, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesine ilişkin açıklamalarda bulunarak ‘’Süleymani'nin 15 Temmuz sürecinde Türkiye'ye destek verdiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bunu bildiğini’’ söyledi.

Nureddin Şirin ayrıca Erdoğan'ın yaptığı değerlendirmede Kasım Süleymani'nin kendisi için ne anlama geldiğini anlattığını ifade ederek "Çünkü, biliyor tanıyor. Onun üstünde zaten bir kişi var, rehberdir. Böyle bir kişinin öldürülmesi elbette İran'da karşılıksız kalmayacaktır." dedi.

Nureddin Şirin'in TV5 televizyonunda ‘’Buluşma Noktası’’ programında yaptığı o açıklaması:

"15 Temmuz darbe girişimin akamete uğratılması için kim ne yaptıysa ondan daha fazlasını yapan kişinin adı Kasım Süleymani'dir. Türkiye'de Amerika ve İsrail projeleri gerçekleşmesin diye, çiftçisinden resi cumhuruna, vatan savunması önce kime düşer, yani İran'ın Kirmanlısına mı düşer, Ankaralısına Konyalısına mı düşer. Ama ne yaptı Kirmanlı Süleyman, benim göğsümü ezip geçmedikçe, Türkiye'de bu amacına ulaşamayacaksın. Bunlar İslam dünyasının üç aylığına on yıllığına olan hadiseleri değil. Hak batıl savaşında tarihin dönüm noktalarıdır. 15 Temmuz bu anlamda bir yevmullahdır bizim için, darbe girişimin püskürtülmesi, başarısızlığa uğratılması anlamında.

Diyorum ki, bu ülkenin en vatanseveri apoletlisinden kıravatlısına, 80 milyona soru soruyorum, sizin vatanseverliğinin Türkiye'nin korunması için Amerika ve İsrail karşısında siyonist, emperyal saldırılar karşısında sizin vatanseverliğiniz Kasım Süleymani kadar var mıdır? Yoktur, hayal dahi kuramazsın, böyle bir denklem kuramazsın. Ne dediğimin, sözlerimin nereye gittiğini bilerek söylüyorum. Bu sözlerimin hangi mahvillerde kayda alındığını bilerek söylüyorum. Kasım Süleymani İran için şunu yaptı bunu yaptı demiyorum. Türkiye için... Bakınız sayın Erdoğan, yaptığı değerlendirmede onun ne anlama geldiğini kendisi anlattı. Çünkü, biliyor tanıyor. Onun üstünde zaten bir kişi var, rehberdir. Böyle bir kişinin öldürülmesi elbette İran'da karşılıksız kalmayacaktır."

Şimdi bu açıklamayı ben yapsam ülkenin bütün savcıları peşime düşer… İnsan ister istemez soruyor, Irak ve Suriye iç savaşında bulunmuş bir İran milisi, 15 Temmuz darbe girişimin akamete uğratılması için Türkiye’de kim ne yaptıysa ondan daha fazlası olarak ne yapmış olabilir? Ve bu milisin de 15 Temmuz için ne yaptığını da Cumhurbaşkanı bilecek?

Adamın söyledikleri öyle basit, yenilir, yutulur şeyle değildir. Eğer Türkiye Cumhuriyeti bir milis devlet değil de bir hukuk devleti ise Cumhuriyet savcılarının adamın yakasına yapışıp sormaları gerekir ‘’15 Temmuz darbe girişimin akamete uğratılması için Türkiye’de kim ne yaptıysa ondan daha fazlası olarak bu milis ne yapmıştır?’’ diye…

Ve benim aklıma bu milisin 15 Temmuz darbe girişimin akamete uğratılması için Türkiye’de kim ne yaptıysa ondan daha fazlası olarak ne yaptığına dair bir yığın muzur sorular geliyor... 

 Filozof Ludwig Wittgenstein’ın bir sözüne atıfta bulunarak: ’’Tanrı beni zihin sağlığından korusun!’'