ALİ ÖZARSLAN


FETÖ ADALETİ


Adaletin tanımına girmeden, AKP ile beraber yürüdükleri, ve devletin her kurumuna yerleştirildikleri dönemde, Ülkemizde hak ve hukuk işleri FETÖCÜ hakim ve savcılara emanet edilmişti. Bu dönemde bir çok dava fetöcü hakim ve savcıların insafına kalmıştı.

Bunun en bariz örnekleri, Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk davaları idi. Göz göre göre Amerikancı bir tertip FETÖ eliyle yürütülmeye çalışıldı. Tabi ki AKP´ de, diğer CHP ve MHP gibi muhalefet partileri bile darbeciler yargılansın diye bağırıyorlardı. HDP için bir şey söylemeye gerek yok. O zaten terör örgütünün meclisteki kolu.

Ancak bu tertip çökünce, bu sefer davalar yeniden görülmeye başladı. Cumhuriyetin savcıları ve hakimleri davaları yeniden açtılar ve yargılama yenilendi.

Aynı şekilde, Ergenekon, balyoz davaları dışında birde, yerellerde de Fetullahçı Terör Örgütü mensubu hakim ve savcıların gördüğü ve karar verdiği davalar yok mudur? Hatta bu terör yandaşı hakim ve savcıların açtığı ve karar verdikleri davalarda, hukuka ve adalete uygun kaç karar verdiler?

Şüpheli bir durum. Mağdur olan insanlar var mıdır? Ne kadar doğru karalar çıktı?

Aynı Ergenekon davasında olduğu gibi. Bu hakim ve savcıların baktığı davalar mutlaka incelenmeli, varsa mağduriyetler giderilmelidir.

Bunu yaparken de şöyle bir yanlışa düşülmemelidir. AKP´lilerin açtığı ve haksız yere kazandığı davalar varsa eğer onlar ayrı tutulmamalıdır.  

Bir zamanlar televizyonlarda, tartışma programlarında, sınırda teröristlerle savaşan Mehmetçiği eleştirip, teröristte insan onunda hakları var gibi çıkışlar, terör yandaşlığı yapılırdı. Teröristin elbette hakları var. Silahla askere saldırıyorsa, hakkı bir kurşunla ölmektir. Çünkü o terörist. Eğer yakalanır yada teslim olursa, hukuk kurallarına göre yargılanıp cezasını çekmek. Terörün başka hakkı olamaz. Askerime kurşun sıkana ancak asker kurşunu ile cevap verilir.

Devletimiz ve hükümetimiz Ergenekon Davasında ki gibi yerellerde de benzer mağduriyetler olabileceğini düşünerek, bu hakim ve savcıların açtıkları davaları ve verdikleri kararları gözden geçirmeli ve varsa mağduriyetler, davaları gözden geçirilip adaleti sağlamalıdır diye düşünüyorum.  Çünkü Fetöcü bir hakimin karar verdiği davadan adaletli bir karar çıkacağını düşünmüyorum.