GÖKSEL YILMAZ


EVDEKİ MAÇLARIN ÖNEMİ

Süper Lig'de mücadele ediyorsan, sansasyonel sonuçlardan ziyade evindeki maçları kazanmak zorundasın


Süper Lig'de mücadele ediyorsan, sansasyonel sonuçlardan ziyade evindeki maçları kazanmak zorundasın. Evdeki maçları kazanmanın önemini Sivasspor'un durumuna bakarsanız gayet iyi anlarsınız. Anadolu Derbisi'ne lider olarak gelen Demir Grup Sivasspor sahasında oynadığı 6 karşılaşmanın 5'ini kazanmış. Sivas deplasmanda ise sadece 1 galibiyet alabilmiş.

Sıralamadaki durumuna baktığınızda zirvede...

Kayserispor bugüne kadar sadece 1 maç kazanabildi. O da evindeki Fenerbahçe maçı...

Şampiyon olmuş gibi sevindik, hem ilk galibiyet, hem de Fenerbahçe'den alınmıştı. Ancak sonunu getiremiyoruz. Fener maçı sonrasında kritik Gençler maçı kaybedildi ve tekrar başa dönüldü.

Şimdi Kayserispor 7 puan ile son sırada...

İlk yarıda evinde sadece 3 maç kalmış. Kayserispor bu üç maçı kazandığı taktirde deplasmandan puan getiremese dahi ilk yarıyı 16 puan ile bitirecek. Bu da ikinci yarıda ligde kalma umutlarını artırması anlamına gelecek.

Büyük bir maddi kriz ve buna bağlı olarak ta yönetim krizi yaşanıyor. Öncelikle bu krizin aşılması gerekir. Çünkü, aşılamadığı taktirde ilk yarıda evinizdeki kalan üç maçı da kazansanız, devre arasında futbolcularınızın boşta kalma ihtimali ve transfer tahtanızın kapanma ihtimali var.

Burada iş şehrin büyüklerine ve büyüklenenlerine düşüyor. Bırakın kısır çekişmeyi takım elden gidiyor...