GÖKSEL YILMAZ


EN HÜZÜNLÜ HAREKAT...


Enver Paşa komutasında, 104 yıl önce düzenlenen Sarıkamış Harekatı sırasında donarak, şehit düşen binlerce Mehmetçik vatan topraklarını savunmak için bir daha geri dönmeyeceklerini bile bile ölüme gitmişlerdir. Büyük bir hüzün ve fedekarlığa sahne olan Sarıkamış harekatından bir çok ders çıkarmak zorundayız.

Dünyada hiçbir toplumun ve askerinin başına gelmeyen bu hüzün dolu harekatta Sarıkamış´taki Allahuekber Dağları´nda, Rus kuvvetlerini püskürtmek isterken ağır kış koşullarıyla karşılaşarak, Genelkurmay Başkanlığı´nın kayıtlarına göre, 60 bin asker, şiddetli soğuk, açlık ve yetersiz giysiler nedeniyle şehit düştü. Allah hepsinden razı olsun. Her ne kadar şehitlerimizi unutmamak adına her sene yürüyüş ve anma etkinlikleri düzenlemiş olsakda, gençlerimize vatan ve toprak sevgisini çok fazla aşılayarak bu ve buna benzer olayların tekrar yaşanmaması için millet olarak çok güçlü olmak zorundayız.

Zayıf ve güçsüz kaldığımız zaman dört tarafımızın düşmanlarla çevrilmiş olduğu düşüncesini asla aklımızdan çıkarmadan başımıza neler gelebileceğinin farkında olmak zorundayız. Sarıkamış Harekâtı, her türlü imkânsızlıklar içinde, küçük bir ümidi gerçekleştirmeye yönelik, sonu hazinle biten bir harekâttır. Bu bilinçle hareket etmek ve tüm gücümüzle devletimizi daim kılmak için var gücümüzle çalışmak mecburiyetindeyiz. Bu vesileyle şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.