ERDİNÇ SANDALCI


DENİZİN MASUMİYETİ...


Dost kardeşlerim,

Uykunun doygunluğunun insan üzerinde ki , olumlu etkisini yatağınızdan doğrulduğunuzda dahi çok çarpıcı bir şekilde hissedebiliyorsunuz.

Bugün de aynen öyle oldu.....

Doygun ve aralıksız alınan bir uykunun bu sabahın güzelliği ile de birleşince değmeyen insanın keyfine... Yüzümü bir başka keyifle yıkıyor, tıraşımı bir başka keyifle oluyordum. Aynı duygular kahvaltı soframa da yansımıştı. Evimiz 6.cı katta denize nazır, salonum ve kahvaltımı yapacağım masada Kalamışı, Fenerbahçe ve Modayı da içine almış.

Denizin bugün çok hoş bir Masumiyeti var her nedense, Diğer günlere oranla haşarı ve yaramaz bir çocuk gibi değil çalkantılı...

Etkilenen sadece ben değil, tabiat Anne de  öylesine..

Gökyüzü masmavi insanın içini aydınlatıyor, ağaçlarda ki yapraklar kımıldamıyor, rüzgar ıslık çalmayı unutmuş gibi bugün, deniz çarşaf gibi derler ya , işte öyle bugün..

Adaya giden vapurları ve Deniz otobüslerini seyrediyorum, üzülüyorlar mı ?  Yoksa denizin üzerinde patenle mi kayıyorlar farkedemezsiniz.

Gözümün önünde ki bu hareketliliği inanın sinema seyreder gibi seyrediyorum...

Havanın ve denizin bugün ki, güzelliğinden ve Masumiyetinden o kadar etkilendim ki, Evimin ve masamda ki güzelliklerin tadına bir türlü doyamadım.