Oğuz Gümüşkaynak


BÖYLEMİ Kİ?

Osmanlı padişahı Abdülhamit’in bir söylemi


 

Osmanlı padişahı Abdülhamit’in bir söylemi var ki hiç kulağımdan çıkmaz hele ki yaşadığımız bu günlerde padişahın söylemine hak vermemek mümkün değil. Ne derdi Abdülhamit Türk milleti iyidir hastadırda çabuk unutur.

Dünyamızda  yaşadığımız bu günlerde pandemi yani uluslararası bulaşıcı hastalık belası var insanlık aylardır korono 19 adındaki  bulaşıcı ile mücadele etmekten yorgun düşmek üzere ülkeler ekonomilerine inen corono darbesinden bir an önce kurtulma çabasında öyle bir illetki bir anda bir kişi yüzlerce balgamı öksürükle temasla nefesle bir kişinin  bir şehri tedbir alınmazsa karantinaya aldırması büyük olası

bir   vatandaşımız  yabancı bir ülkede koronoya yakalanıyor yabancı ülkedeki  kaldığı hastane vatandaşımıza hadi biz sana bakamayız diye hastaneden kovuyor hastanın kızı çaresiz bir şekilde Türkiye’de sağlık bakanını arıyor sağlık bakanı derhal uçağı gönderiyor hasta vatandaşımızı Türkiye’ye getiriyor koronolu vatandaşımız derhal tedavi altına alıyor.

Düşünüyorum da İsveç’teki korono bulaşıcı değilmi bir kişide korona şüphesi varsa bütün köyün kasabanın mahallenin karantinaya   alındığı bir ortamda İsveçli yetkililer hadi sen evine git diyecek ve koronolu bir hastayı kendi halinde sokağa salacak kadar aptal yada sorumsuz mu anlamadım gitti.

Abdülhamit’in    söyleminden yola çıkarsak yakın zamanda boğaz köprüsünden devlet büyüklerinin tam geçeceği zaman intihar etmeye kalkan vatandaşlarımız vardı. Seçim zamanına yakın devlet büyüklerimiz   araçlarını durdurup aşağıya inip bu kişileri intihardan vaz geçirttiklerini sonra arabalarına alıp götürdüklerini  biliyoruz televizyonlarda dakikalarca intihar etmeye teşebbüs edenlerle ikna etmeye kalkanların ilişkisini izleyip  durdukta  niye secim zamanı bu olaylar diye düşünmeye zaman bulamadık.

İsveç’in aptal sağlıkçıları bir türkü hem de koronolı bir türkü dışarı atarak kendi halkının sağlığını hiçe sayacak kadar zalim ve geri zekalılardan kurulu imiş bunuda öğrendik.
Ama bizim sağlıkçılarımız  İsveç’e uçak gönderip halkından yardım isteyecek durumda olmasına rağmen hemi İsveç  hemi İsveç vatandaşını hemi  de insanlığı kurtarma pesinde valla helalı hoş olsun bize  be…