Osman Aydoğan


Biz unutkan bir milletiz... -3-


Dünü unuttuk dünü?

Zonguldak´taki, Armutçuk´daki, Kozlu´daki, Yeni Çeltek´teki, Gelik´teki, Sorgun´daki, Karadon´daki, Soma´daki, Ermenek´teki özele peşkeş çekilen karaelmas şehitlerini unuttuk. Bir bedavaya peşkeş çekilen torba yüzünden karaelmasın nasıl çıkarıldığını unuttuk?

Bütün bu anlattıklarımı unuttuğumuz gibi, kumpasçıların zindanlarında masum yatan kahraman subayları unuttuğumuz gibi hiç merak etmeyin daha dünkü Ankara´daki, İstanbul´daki patlamaları unutacağız, daha dündü, dün, dün, dün, hem de hemen, yarın unutacağız hiç merak etmeyin hem de müsebbiplerini, ihmalcilerini aklayarak, hesap bile soramadan, temize çıkararak unutacağız?

Goethe; ?´Üç bin yıllık geçmişini anımsamayan, sorgulamayan toplumlar günübirlik yaşarlar´´ diye söylemişti ya; günübirlik yaşamaya devam Türkiye´m?

İşte bu nedenle bu vatan nasıl kazanıldı anlaşılsın diye, hafızamızda bir mıh gibi çakılı kalsın diye uzun uzun, arda arda Çanakkale´nin gerçek kahramanlarının hatıralarına yer verdim hiç olmazsa, en azından, bari bu kahramanlar, bu aziz, bu cefakâr insanlar unutulmasın diye.

Hani Çiçero derdi ya; ?´ölmüşleri yaşatan, yaşayanların bellekleridir.´´