Oğuz Gümüşkaynak


BİR LAFA BAKARIM

Yüce Mevlana der ki bir lafa bakarım laf mı diye


Yüce Mevlana der ki bir lafa bakarım laf mı diye birde söyleyene bakarım adam mı diye. Niye mi Mevlana’nın söylemiyle konuya girdik son zamanlarda öylesine söylemlerle karşılaşıyoruz ki gülüp geçmeye bile tenezzül etmiyorum sadece içim bulanıyor ama bir türkücü demiş ki  eğer şu korono vakasında ülkenin başında CHP olsaydı ülkenin yarış ı ölürdü diye paylaşımda bulunmuş. Aslında sırıtmak bile fazlalık bu söyleme ama bir kaç sözde etmek lazım bu cahil  ötesi  türkücü şahsa dünyadaki en kanlı savaş  ikinci dünya savaşıdır.  İktidarda CHP  vardı Avrupa’da bir çok ülkede taş üstünde taş baş üstünde de baş kalmadı. Türkiye ikinci dünya savaşında bir çok zorluklardan geçti zorlukların bedeli olarak da bir tek vatandaşın burnu bile kanamadı bir karış toprak kaybı olmadı. Alman askerinin çizmesi altında inleyen bir Avrupa varken Alman çizmesinin esamesi CHP’ nin akılcı politikasıyla ülkenin tek karış toprağına  değmedi bunu bilirmisin bu gün bizimle alakası olmayan bir savaşta her gün şehit haberleri geliyor.

Bilirmisin Türkiye’deki en kanlı darbe girişimi Talat Aydemir’in yapmak istediği  başarılı olamadığı  ilk darbe girişimidir. CHP iktidar başbakanda İsmet İnönü idi ve her gün küfrettiğiniz  İnönü devlet adamı gibi hareket ederek ihtilalcilere karşı devleti galip getirdi ne bir yaralı ne bir ölü nede bir çatışma olmadı. İhtilalciler karşında İnönü devletin yapması gerekeni yaparak bir damla kan dökülmeden ihtilalcileri teslim aldı bunu da bilir misin?

İnönü’yü ve CHP’ yi cami namaz kuyruklar yokluklarla üzerinden hep eleştirdiniz Allah yücedir bir insanı Allah kınadığıyla sınarmış demek ki olağan üstü zamanlarda devletin ve milletin bekası için olmazsa olmazlarda devreye sokulabiliyormuş.

Aşık Veysel’in bir söylemi var çok hoşuma gider . Der ki adam olmayana düşman bile olmam bilmem anlatabildin mi.