Şaban Külhancıoğlu


BAZI KAVŞAKLARA TRAFİK IŞIKLARI NE ZAMAN KONULACAK?


Kayserinin en güzide semtlerinden birinde oturuyor olmanız her şeyin dört dörtlük olduğu anlamına gelmiyor. İpek Saray alışveriş merkezinin arka tarafından Yıldırım Beyazıt´daki evime gelir giderim. Mustafa Şimşek Bulvarının Olgunlar Caddesi ile kesiştiği kavşakta arabamla kazasız belasız karşıdan karşıya geçtiğimde kesin bir ´oh´ çekerim. Hele hele akşam saatlerindeki yoğunlukta ister arabayla ister yaya karşıdan karşıya geçmek fermana mahsus. Maalesef, yıllardır bürokraside yerleşmiş kötü bir alışkanlığımız vardır. İllaki, büyük bir kaza bela olacak, bazılarının ocağına ateş düşecek... Maddi ve manevi kayıplar olacak... Ancak o zaman can havliyle harekete geçip gerekli tedbirler alınır. Oysa, buna ne gerek var. İhtiyaç zuhur eden yerleri zamanında tespit edip telafi yoluna gitsek daha iyi olmaz mı? Beş yıldır bu güzergahı ve adı geçen kavşağı kullanıyorum. İnanın her seferinde yüreğim ağzımda karşıdan karşıya geçebiliyorum. Yetkililere sesleniyorum! Lütfen, büyük bir acı yaşanmadan buraya trafik ışıklandırma sisteminin konulmasının doğru olacağını düşünüyorum. Bir vatandaş olarak bizden söylemesi...

YILANLI DAĞ VE (KULAKLI YOLU) ABDÜLHAMİTHAN YOLU ÇOK GÜZEL FAKAT IŞIKLANDIRMASI ÇOK SÖNÜK KALMIŞ! Öncelikle Melikgazi Belediyesini tebrik ediyor hakkını teslim ediyorum. Yıllar sonra Kazım Karabekir paşa mahallesine büyük yatırımlar yapmaya başladı. Kentsel dönüşümle bu mahallenin çehresi değişiyor. Birde yeni bir yol yenileme çalışmasına imza attılar ki o bölge yılların mahrumiyetinden kurtuldu diyebilirim. Hürriyet mahallesinden Belsin´e kadar giden... Hatta, sonradan ilave olarak eklenen Abdulhamit Han Bulvarı ile Organizeye alternatif yola bağlanan uzun ve geniş bir yol yapıldı. Emeği geçenlerin ellerine sağlık. Yıllardır adı Mahrumlar diye bilinen ve neredeyse adı gibi her şeyden mahrum olan bir bölge yıllar sonra canlanmaya ve değerlenmeye başladı bu yolun sayesinde. O bölgede çocukluğu geçmiş ve kökü oralara bağlı biri olarak söylüyorum. Bu yolun sayesinde yazın otobüs seferleri bile başladı. Şimdi bir çokları yıllarca yüzüne bakmadıkları, gelip gitmedikleri bağlarına bahçelerine sahip çıkmaya başladılar. Güzel güzel evler yaptırıp oturmaya başladılar. Toplu villa projelerinin temelleri atıldı. Hülasa bu yol sayesinde o bölgenin adı sanı gündeme gelmeye başladı. Tekrar tekrar başta Melikgazi Belesiyesine ve tüm emeği geçenlere teşekkürlerimi iletiyorum. Yalnız... Şunu ifade etmek zorundayım ki... Yapılan bu harika ve güzel yolun aydınlatması yapılan çalışmanın maksadına uygun olmamış. Aydınlatılması çok yetersiz ve yolun güzelliğini göstermekten çok uzak kalmış. Kayserinin en güzide yerinin yolu daha ihtişamlı bir aydınlatmaya kavuşabilirdi diye düşünüyorum. Bir Talas ve Hisarcık kadar olmasa bile... Elektrik kurumunun bunca zahmetle yapılan bu yoldan üç beş direği esirmeyeceğini umuyorum. Yetkililerin dikkatini çekebilirsem ne mutlu bana. Şimdiden teşekkürlerimi arz ediyorum.

YERALTI ÇARŞISININ ÜSTÜ NE ZAMAN YAPILACAK?

Uzun zamandır Yeraltı Çarşısının alt zemin düzenlemesi yapılmış görüyorum. Emeği geçenlerin ellerine sağlık. Yalnız... Halen üst tarafında henüz bir çalışma yok. Yaklaşık iki aydır bu manzara aynı. Acele etmek istemedim, bir zaman sonra üst tarafı bir ele alırlar diye bekledim ancak... Tık yok... Bana göre görüntü hiç iç açıcı değil. Bir an önce ele alınmasında fayda olur diye düşünüyorum. Mazallah! Birinin kafasına bir şey düşer hiç bir işe yaramaz. Hem şehrimize gelen gidene karşı da hiç hoş bir görüntü arzetmiyor. Büyükşehir Belediyemizin bu yarım işi bir an önce halletmesini umuyoruz. Saygılarımla.