Oğuz Gümüşkaynak


BABALAR GÜNÜ

Ben ne zaman büyüdüm biliyor musunuz


BABALAR GÜNÜ

Ben ne zaman büyüdüm biliyormusunuz yada ne zaman büyüdüğümü anladım babamın öldüğü gün baba olduğumu büyüdüğümü ve artık kocaman bir adam olduğumu babamın hayata veda ettiği gün öğrendim.

Yapma  baba ya biz  çocuk muyuz bize çocuk gibi davranma dediğim zaman baba ol da gör derdi baba olduğumda gerçekleri gördüm evlat ne kadar büyürse büyüsün babanın gözünde hala çocukmuş bunu da ancak baba olduğum gün öğrendim.

Baba  olmak çok ama çok farklı bir duygu babamın dediği gibi baba olmadan babaların duygu ve düşüncesini anlamak ne mümkün evlatların yediğinde içtiğinde uykunda yani yaşadığın süre içinde babaların attığı her adımda aldığı her nefeste evlatları vardır üşüse evladının üşüdüğünü hasta olsa hasta olduğunu aç kalsa aç kaldığının acısını hep içinde hisseder evladının artık kaç evlâdı varsa içinde evladının sayısı kadar can taşır evladının sayısı kadarda acı çeker.

Babalık  zor zanaat be dostlar evlatların sıkıntıları karşısında çaresiz kalmak ise babaların en büyük sıkıntısı hanı derler ya Allah adamı evladıyla sınamasın diye işte bir babanın hayatının en büyük çilesi evladıyla sınanması babalık zor be dostlar hayatta kötü baba yoktur ama hayatta hata yapan babalar vardır. Babalarını  hatalarından dolayı hayattayken yargılayan evlatlar sizlere tavsiyem hatalı babalar mutlaka olacaktır ama hatalarından dolayı yargılama .Babayı toprak aldı mı bir daha geri vermiyor sırtımdan dağ gitti demek işin en kolay yanı ama baba yaşarken sırt sırta vermek var ya işte baba öldükten sonra bile sırt sırtta verdiğin babanın sırtının sıcaklığını sırtında hissetmek evlat olmanın en büyük kazancı oluyor baba öldükten sonra.

Ben hayatta olan hayatta olmayan babasıyla birlikte olduğu sürede hep çocuk kalan baba olmanın zevkini iliklerinde hisseden babasına hasret ölen babası yaşayan yaşamayan herkesin ama herkesin babalar gününü kutluyorum.