GÖKSEL YILMAZ


Artık yeter...


Güçlü devlet olmak, her zaman ?ben haklıyım´ olmayı gerektirmez. Güçlü devlet, gücünü dünyadaki ekonomik ve sosyal dengeyi korumak için kullanmalıdır. Kendi güvenliğini düşündüğü gibi dünya güvenliğini, dünya düzenini, mazlumların haklarını, küresel ısınmayı, hayvanları, doğayı herşeyi düşünmek ve olumlu katkı sağlamak zorundadır. Bu şekilde olursa diğer ülkeler güçlü devlete saygı duyarlar. Ama Amerika bunların tam tersini uygulamakta.

Yıllardır akan kanların sorumlusu,dünyayı karıştırmak için elinden geleni yapan, özellikle Ortadoğu´da türlü bahanelerle savaş çıkartan, çıkan savaştan milyarlarca dolar kazanan, taraflara silah satan, terör örgütlerine destek veren, kendisinden başka kimseyi düşünmeyen bir ülke olarak diğer ülkelerin sabrını taşırmış durumda. Amerika´ya karşı çıkan sesler giderek artarken, bu gidişatın artık bu şekilde gitmeyeceği yönünde ortak açıklamalar yapılıyor.

Son günlerde uygulamaya koyduğu ekonomik yaptırımlar bardağı taşıran son damla olmuş durumda. Dünyayı ekonomik uçurama sürekleyecek açıklamalar ve yaptırımları gündemine alan ABD, bu tutumlarına devam edersem, kendisiyle birlikte bir çok ülkeyi de kaosa sürekleyecek. Herkes aklını başına almalı ve bu çarpık düzene ve sömürüye son vermek için güç birliği yapmalılar.