Oğuz Gümüşkaynak


ABD YE YARDIM ?

Ya abi kötü huyum bir şeye taktımı takıyorum


 

Ya abi kötü huyum bir şeye taktımı takıyorum çok kötü bir takıntı takıntıdan bir türlü kopamamak Allah kimseye bu illeti vermesin.

Amerika’ya  yardım ettik ya oldu bende bir takıntı biz Amerika’ya niye yardım ettik maske gönderdik niye tıbbi cihaz ilaç gönderdik ama yine de şükür  Allah’ıma  Marşal yardımı aldığımız  hatta ben ilkokula giderken gönderdiği süt tozundan süt gönderdiği undan puaçasını yediğimiz Amerika sonunda bize muhtaç oldu ya Allah’ım sana şükürler olsun bu günleri de gördük artık kendine yeten hatta üretimi kendisine fazla gelip düne kadar dünya lideri geçinen  Amerika  bizim fazlalıklarımıza muhtaç. Altın kapının teneke kapıya ihtiyacı olurmuş atalar ne kadarda doğru söylemiş.

Güzelim   Türkçemizde de çok  güzel tekerlemeler vardır .Örneğin  ayranı yok içmeye diye  başlar sonunu siz söyleyin devlet bana ve eşime on maske verdi bende maskesi hiç olmayan bir  kaç komsumuza verdim.
Birde  şu var bizim mahalleye pazar kuruluyor kapıda maskesi olmayanlara maske dağıtılıyor komşular bir bu kapıdan birde diğer kapıdan girip maske alıyorlar bir hafta yıka yıka tak bizde maskemizi Amerika’ya gönderiyoruz Amerika’da orta doğudaki ileri karakollarındaki askerlerine  gönderiyor  Amerikalılara ne demeli  şimdi  biz Amerikan halkı için  kendi boğazımızdan kesip insanlık yapıyoruz Amerika’da Türk devleti gibi kendi halkını hiçe sayıp burnumuzun dibindeki komşularımıza yardım ediyor sanki biz komşularımıza yardım etmeyi bilmeyiz. Ne kadar ayıp ediyor  Amerika yardım konusunda değilmi

Hani  bir  fıkra var adamın biri eşeğini hemi seviyor hem de dönüp dönüp gözlerinden öpüyormuş yoldan geçen biri görmüş merak etmiş ya hemşerim hadi  sevdiğini  anladık gözünden niye öpüyorsun deyince eşek sahibi demiş ki ben insanlığımı yapayımda o bilirse  bilsin gerisi  önemli  değil  demiş şimdi bu fıkrayla bizim  Amerika’ya Amerikan’ında burnumuzun dibindeki kardeşlerine yardımın sizce bir  benzerliği var mı hani  merak ettim de  ya takıntı bu işte.