GÖKSEL YILMAZ


2 MAÇ ÇOK ÖNEMLİ


İstikbal Mobilya Kayserispor Türkiye gündeminde çok tartışılan ancak transferin ön plana çıkmasıyla adeta unutulan ve hatırlanmak istenmeyen bir Galatasaray karşılaşması yaşadı. Milli takım maçları ve yapılan transferler bir anda gündemi değiştirdi.

Sahada perişan edilen, üç futbolcusu kırmızı kart ile oyundan atılan sanki Kayserispor değil gibi, gündem otomatik olarak transferler ve milli maçlar oldu. Çok hızlı değişen gündem bir kez daha ortaya çıkardı ki, İstikbal mobilya Kayserispor kendi göbeğini kendisi kesecek.

Sarı-Kırmızılı ekip için Antalya ve Yukatel Denizli maçları çok önemli. 5 eksikle çıkılacak olan Antalyaspor karşılaşmasından alınacak iyi sonuç Sarı-Kırmızılı ekibi yeniden hayata bağlayacak ve lige döndürecek. Ancak Antalya karşısında alınacak mağlubiyet, Hikmet Karaman´ın geleceği ile ilgili tartışmaları başlatacak. Bir anlamda Yukatel Denizlispor karşılaşması Karaman için "Tamam mı, devam mı?" maçı olabilir.

Futbol çok nankör, hiç kimse geçtiğimiz sezon bu takımı mucizevi şekilde ligde tuttuğuna bakmaz Karaman´ın...

Net söylüyorum iki yenilgi, kurtarıcıyı programın dışında bırakır.

Bu nedenle iki maç çok önemli diyorum. İstikbal mobilya Kayserispor´un küme düşecek takımlar arasında gösterilmemesi, ligden düşecek hedef takım durumuna gelmemesi için  bu iki maçı en az kayıpla ya da iki galibiyet ile geçmesi lazım.

Lige verilen ara en çok İstikbal Mobilya Kayserispor´un işine yarayacak. Üç yeni transfer var ve bu üç yeni transfer antrenman eksiğini kapatırsa, Antalya deplasmanında yaraya melhem olur.

Kayserispor için kritik bir süreç var, bekleyip hep birlikte göreceğiz.