ZEYNEP MÜLAYİM


Nam-ı Değer Müslüm Baba?


3 Mart 2013? 3 martta hayata gözlerini yuman Baba lakaplı Müslüm Gürses mezarı başında anıldı. Ailesi, sevenleri, benzerleri orada olan olmayan herkes onu sevgiyle, hiç bitmeyecek özlemle taaa yüreklerinde hissettiler. Kendine özgü sesiyle yorumlarıyla kalbimizdeki tahta ?baba? olarak oturdu. Sahneye çıktığında yer yerinden oynardı. Mekanı cennet ruhu şad olsun. Sizlerle onun sözleri, zihnimizde kalan şarkı sözleri ile buluşmak istedim.

  Sen çölüme yağmur oldun 

 Herkesin acısı, sevgisi kadar.

  Yakarsa dünyayı garipler yakar.

   Acıyı bilmeyen tatlı iş yapamaz.   Bir ömür yetmez ki, sana doymaya ah be sevgili. 

Sürat yapmak iyi bir şey değil. Sürat felakettir! 

Niye jilet atıyorsun kardeşim, çiçeğin varsa ver.   Değişmedik. Özümüzde aynıyız. Müsterih olsunlar.

  Nikâhsız evlilik, ehliyetsiz araba kullanmaya benzer. 

  Hayat bana zordu ama güzeldi. Hakkınızı helal edin!

  Dikkatli yaşayacaksın hayatı, insandan çok şeytan var. 

 Kimse bizim karizmamızın çizilmesine sebep olamaz.   Ağla, doyasıya ağla! Aynı denizde çoğalır yüreğin özsuyu.   Ne saray ister ne taç bu gönül sana muhtaç ben hastayım sen ilaç sensiz olmuyor işte 

 Öz evladım yok ama dünyada binlerce insan bana Baba diyor.

 Gücün yanına samimiyet koydunuz mu ortaya her zaman güzel şey çıkar.   Eğer sanatçı olmaya adayım diyorsan, yani biraz ilimli olmak mecburiyetindesin. 

Hayat bir köşe kapmaca, köşeni bir kaptır da gör. Düşene dost olur sanma, yolunu bir şaşır da gör. 

Sanatçı sevgili, saygılı olur. Sevmek çok güzel şey aldanmak acı Ruhunu saracak bir büyük sancı O durmayan yolcu sen garip hancı. Hesabı vermeden gidecek bir gün.

Nedir bu karanlık, nedir bu sessizlik?  Benden dertli değilsiniz ki. 

Nerdeysen bir haber gönder. Diğer yarım yanında kalmış Yaşayamam gelmezsen eğer Yarınlarım hep sende kalmış   Ellerinde sıcaklığım Saçlarında baharlarım Yüreğinde umutlarım Gözlerinde gözlerim kalmış   Karanlıklar ülkesindeyim Işıklarım hep sende kalmış Çekilmeyen dertlerimleyim Sevinçlerim hep sende kalmış .

Sevgiyle kalın?.