Zeka geriliği olan genç kıza istismara 15´er yıl hapis

Zeka geriliği olan genç kıza istismara 15´er yıl hapis

Kayseri´de 22 yaşındaki zeka geriliği olan genç kıza binanın kömürlüğünde cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla tutuklu yargılanan komşu çocukları 2 sanığa 15´er yıl 3´er ay hapis cezası verildi. Karar sonrası adliye koridorunda iki grup arasında gerg

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuklu sanık A.B.(21), S.Ö.(20) ve mağdur B.İ.(22) ile avukatlar hazır bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kayseri İl Müdürlüğü vekili de duruşmaya müdahil oldu. 
Yaklaşık 6 ay önce Melikgazi ilçesi Gülük Mahallesi´nde iş çıkışı karşılaştıkları komşuları olan zeka geriliği olduğu iddia edilen mağdur genç kız B.İ.´ye binanın kömürlüğünde cinsel istismarda bulundukları iddia edilen ve bu suçtan tutuklu yargılanan sanıklar A.B. ile S.Ö. üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmediler. 
Tutuklu sanık A.B. olay günü yaklaşık 1 saat genç kızın kendi rızası ile ilişkiye girdiğini söylerken, diğer sanık S.Ö. ise cinsel istismar suçunu işlemediğini belirterek, tahliyesini ve beraatını istedi. 
Mağdur kız B.İ.´nin avukatı ise kızın zeka geriliği olduğunu ve kıza yönelik nitelikli cinsel istismar suçunun sabit olduğunu ifade etti. 
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanıklar A.B. ile S.Ö.´ye ?nitelikli cinsel istismar´ suçundan ayrı ayrı 13 yıl, ?kişiyi hürriyetinden yoksun kılma´ suçundan ise ayrı ayrı 2 yıl 3 ay olmak üzere toplam her iki sanığa 15´er yıl 3´er ay hapis cezası verdi. 
Mahkeme, iki sanığın da tutukluluk halinin devamına karar verirken, karar sonrası adliye koridorunda iki grup arasında çıkan gerginliği polis büyümeden önledi.  (İHA)