Zehir tacirlerine ceza yağdı

Zehir tacirlerine ceza yağdı

Kayseri´de polis ekiplerinin yaptığı operasyonda yakalanan ve 17 yaşındaki gence uyuşturucu madde ticareti yaptığı iddiasıyla tutuklu yargılanan 26 yaşındaki sanığa 15 yıl 7 ay 15 gün hapis, bin 660 TL adli para cezası, sanığın 44 yaşındaki arkadaşına da

18 Haziran 2017´de kent genelinde uyuşturucu madde ticareti yapan sokak satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda A.Y. (44), S.Y. (26), Ö.M. (24), B.A. (23), Ö.Y. (33), G.K. (37), K.Ö. (37), M.E.D. (17), M.Y.(17) yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin ev, araç ve üst aramalarında satışa hazır halde parça halinde 3.85 gram esrar, 8 parça halinde 9.47 gram metamfetamin maddesi ve 7.65 çapında 2 tabanca ve bu tabancalara ait 9 tabanca fişeği ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğü´ne götürülerek sorgulanan şüphelilerden S.Y., Ö.M. ve A.Y. uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuklu sanıklar S.Y.(26), A.Y.(44) ve Ö.M.(24) ile avukatları hazır bulundu. 
Tutuklu sanık A.Y. mahkemede, ?Uyuşturucu kullanıcısıyım, satıcı değilim, kimseye de uyuşturucu vermedim? derken, tutuklu sanık S.Y. de 17 yaşındaki çocuğa uyuşturucu satmadığını, çocukta bulunan uyuşturucuyu kendisinin vermediğini söyledi. 
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık S.Y.´ye ?uyuşturucu madde ticareti yapma´ suçundan 15 yıl 7 ay 15 gün hapis, bin 660 TL adli para cezası, tutuklu sanık A.Y.´ye de aynı suçtan 8 yıl 4 ay hapis, bin TL adli para cezası verirken, Ö.M.´nin delil yetersizliğinden beraatına hükmetti. 
Zehir taciri iki sanığa 12.5´ar yıl hapis 
Kayseri´de ?uyuşturucu ticareti yapma´ suçundan tutuklu yargılanan 3 sanıktan 2´sine ayrı ayrı 12 yıl 6 ay hapis, 2´şer bin TL adli para cezası verildi. 
19 Eylül 2017´de polis ekiplerinin yaptığı uyuşturucu operasyonunda Ş.P. (33), S.Ç. (26) ile G.A. (23) yakalandı. Zanlıların üzerinde, evlerinde ve araçlarında yapılan aramada satışa hazır 12 parça halinde toplam 20.1 gram bonzai ele geçirildi. Zanlılar olayla ilgili gözaltına alınarak, Emniyet Müdürlüğü´ne götürüldü. 3 zanlı da çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 
Tutuklu 3 sanık da üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, uyuşturucu madde ticareti yapmadıklarını söylediler. 
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanıklar Ş.P. ile S.Ç.´ye ?uyuşturucu madde ticareti yapma´ suçundan ayrı ayrı 12 yıl 6 ay hapis, 2´şer bin TL adli para cezası verdi. Tutuklu sanık G.A.´ya ise delil yetersizliğinden beraat kararı verildi.  (İHA)



Anahtar Kelimeler: Zehir tacirlerine ceza yağdı