Zehir taciri 4 sanığa toplam 37.5 yıl hapis

Zehir taciri 4 sanığa toplam 37.5 yıl hapis

Kayseri´de doğu illerinden otobüs ile uyuşturucu madde getirdiği iddiası ile yargılanan 2´si tutuklu 4 sanığa toplam 37 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

İki ayrı polis ekiplerini yaptığı operasyonlarda 13 Haziran 2018´de doğu illerinden otobüs ile uyuşturucu getireceği ihbarı üzerine B.B. (32) ve S.A. (30) yakalandı. Şüphelilerin üzerinde yapılan aramada 36 gram metamfetamin ele geçirildi. B.B. tutuklandı. 5 Temmuz 2018´de ise İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından uyuşturucu ticareti yapan şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda B.A. (33), ve M.Y. (33) yakalandı. B.A. tutuklandı. 4 sanık hakkında ?uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama´ suçundan dava açıldı. 
Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuklu sanıklar B.B. (32), B.A. (33) ile tutuksuz sanıklar S.A. (30), M.Y. (33) ve avukatları hazır bulundu. 
5 tanığın dinlendiği davada B.B. etkin pişmanlıkta bulunacağını söyleyerek Ankara´dan Kayseri´ye uyuşturucu getirdiklerini, pişman olduğunu ve tüm bildiklerini yazılı olarak söylediğini belirtti. 
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık B.B.´ye ?uyuşturucu madde ticareti´ suçundan 12 yıl 6 ay hapis, 25 bin TL adli para cezası verdi. Diğer sanıklar B.A., S.A. ve M.Y.´ye de aynı suçtan ayrı ayrı 8 yıl 4 ay hapis, 16 bin 660 TL adli para cezası kararı veren mahkeme tutuksuz sanıklar S.A. ile M.Y.´nin tutuklanmasına karar verdi. 4 sanığa toplam 37 yıl 6 ay hapis cezası verilen karar sonrası sanık yakınları sinir krizleri geçirdi.  (İHA)