Zehir taciri 3 sanığa 45 yıl hapis

Zehir taciri 3 sanığa 45 yıl hapis

Kayseri´de ´uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama´ suçundan tutuklu yargılanan 3 sanığa ayrı ayrı 15 yıl olmak üzere toplam 45 yıl hapis cezası verildi.

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuklu sanıklar İ.P. (30), S.B. (25) ve U.A. (29) ile avukatları hazır bulundu.
Tutuklu sanık İ.P., "Uyuşturucular benimdi, evde kullanmak için bulunduruyordum" derken, S.B. ise "Asla üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. N.Ç.´ye uyuşturucu satmadım, kendisini tanımam. Üzerimde çıkan uyuşturucuyu kullanıyordum" dedi. Sanık U.A. da kimseye satış yapması için yardımcı olmadığını söyledi.
Tanık olarak dinlenen N.Ç. ise "Ben uyuşturucu kullanırım. U.A. çocukluk arkadaşım olur. Beni aradı, esrar istedi, olmadığını söylediğimde, İ.P.´nin numarasını verdi. Onu aradım, o da S.B. isimli şahıs ile esrar gönderdi. 50 TL karşılığında uyuşturucu aldım" dedi. Olayla ilgili duruşmada 5 tanık daha dinlendi.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu 3 sanığa fikir ve eylem birliği içerisinde ´uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama´ suçundan ayrı ayrı 15 yıl olmak üzere toplam 45 yıl hapis cezası verdi.  (İHA)



Anahtar Kelimeler: Zehir taciri sanığa hapis