’Yunus Diye’ Çocuk oyunu Yahyalı’da sahnelendi

’Yunus Diye’ Çocuk oyunu Yahyalı’da sahnelendi

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI DEVLET TİYATROLARI İLE KAYSERİ İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN ORGANİZE ETTİĞİ, ANKARA DEVLET TİYATROSU’NUN YAPIMINI ÜSTLENDİĞİ 'YUNUS DİYE' ADLI YÜRÜYEN SAHNE ÇOCUK OYUNU YAHYALI 15 TEMMUZ CUMHURİYET MEYDANINDA İZLEYİCİ İLE

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları ile Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün organize ettiği, Ankara Devlet Tiyatrosu’nun yapımını üstlendiği ’Yunus Diye’ adlı yürüyen sahne çocuk oyunu Yahyalı 15 Temmuz Cumhuriyet Meydanında izleyici ile buluştu.
Yahyalılı çocuklar tarafından büyük ilgi gösterilen tiyatro oyunu büyük beğeni topladı. Oyun sonunda Kültür ve Turizm Bakanlığına, Devlet Tiyatrolarına, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Ankara Devlet Tiyatrosu ekibine teşekkür eden Belediye Başkanı Esat Öztürk yapılacak yeni etkinliklerinde müjdesini verdi. Başkan Esat Öztürk yaptığı açıklamada; “Katılımlarınızdan dolayı hepinize yürekten teşekkür ediyorum. İlçemize de böylesi güzellikler yakışır. Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Şükrü Dursun’a, oyunumuzun yönetmenine, oyuncu arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Çocuklar bizim geleceğimiz. Onlar için ne yapsak az diye düşünüyorum. Çocuklarımız bizim hem cennetimiz hem de cehennemimiz olabilir. Onlara sahip çıkar iyi bir gelecek hazırlarsak onlar bizim cennetimiz olurlar. Eğer ilgisiz kalırsak yavrularımıza gerekli ihtimamı göstermezsek onlar bizim cehennemimiz olabilirler. Bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İleriki günlerde etkinliklerimiz devam edecek. Bu güzel çocuk tiyatrosunun hazırlanmasında ve sahnelenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Oyunumuzdan güzel mesajlar aldık" diye konuştu.
Konuşmasının ardından Başkan Öztürk, oyunu meydanda çocuklarla birlikte izleyen Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Şükrü Dursun’a ve Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarına çiçek takdim edip, Kapuzbaşı Şelalesi fotoğrafı hediye etti.