Yunanlı genç mühendis Müslüman oldu

Yunanlı genç mühendis Müslüman oldu

Kayseri´ye bir fabrikada incelemelerde bulunmak üzere gelen 30 yaşındaki mühendis Yunanlı Athanasıos Karanatsıos, kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi´nde faaliyet gösteren bir fabrikada incelemelerde bulunmak üzere Yunanistan´dan gelen ve yaklaşık iki yıldır Müslümanlığı araştıran 30 yaşındaki mühendis Athanasıos Karanatsıos, fabrikadaki çalışanlar ve yetkililerin de kendisine yardımcı olması sonucunda kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu. 
Müslümanlığı seçen Athanasıos Karanatsıos için Kayseri İl Müftülüğü´nde ihtida töreni düzenlendi. Törende konuşan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, "2016 yılından itibaren Kayseri İl Müftülüğümüzde bugün 28´inci ihtida törenini gerçekleştiriyoruz. Aslında Kayseri bir turizm şehri olmadığı halde bu kadar yurt dışından gelerek Müslümanlığını gerçekleştiren kardeşlerimizin önemli bir kısımının ticaret yolu ile ya da Avrupa´daki vatandaşlarımızın Türkiye´ye tatile geldikleri zaman evlilik ve diğer sebeplerle ihtida merasimini gerçekleştirdiklerini görüyoruz. Athanasıos, Yunanistan Selanik doğumlu. İki yıldır İslamı araştırmış. Yunanistan´daki Müslüman arkadaşlarına soruyor. Sanal alemde Müslümanlarla ilgili çıkan olumsuz haberlerin kendisini etkilediğini ve bu sebeple İslam hakkında araştırmalara başladığını söylüyor. Bu da batı medyasının İslam´ı kötü gösteren yayınlarının aksi tesir yaptığını da görmekteyiz. İslam insanların ilgisini çekmektedir" dedi. 
İl Müftüsü Güven yaptığı konuşmanın ardından Athanasıos Karanatsıos´a imanın şartları ile ilgili bilgi verdi. Ardından Karanatsıos, İl Müftüsü Güven´in yardımı ile kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu. İhtida töreni, İl Müftüsü Güven´in dua yaptırması ve Karanatsıos´a şehadet belgesi vermesi ile son buldu.  (İHA)