Yaşar Karayel: ?Şahsi menfaatleri peşinde olanlar şehirlerine sahip çıkamazlar?

Yaşar Karayel: ?Şahsi menfaatleri peşinde olanlar şehirlerine sahip çıkamazlar?

Birlik Vakfı Kayseri Şubesi´nin düzenlediği Birlik Kahvaltısı´nda konuşan AK Parti önceki dönem milletvekili Yaşar Karayel, ?Şahsi menfaatleri peşinde olanlar şehirlerine sahip çıkamazlar? diye konuştu.

Düzenlenen kahvaltıya Ak Parti önceki dönem milletvekili Yaşar Karayel, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar, protokol ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri katıldı. 
Kayseri´nin birlik ve beraberlikte her zaman kendine yakışanı yaptığını söyleyen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ?Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın. Malumunuz pazartesi akşamı da yine Kayserimiz kendisine yakışanı yaptı ve Kartal Şehitliğinden başlamak suretiyle meydana yüz binlere yakın insanlar geldi ve hep beraber 15 Temmuz laneti, o kara gece bir bakıma aydınlığa erişti. Milletimizin karşı duruşunun en güzel sergilendiği Kayserimizde de bu güzel çalışma yapıldı. Biz başkanlar olarak sizlere minnet duyuyor ve teşekkür ediyoruz. Her zaman zor dönemde sağ duyunun sesi olarak, birliğin beraberliğin simgesi olarak ay yıldızlı Türk Bayrağımızın, vatanımızın, milletimizin ve devletimizin yanında oldunuz. Allah huzurumuzu, birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın? dedi. 
Bir daha kötü günler yaşamamak için gençlere FETÖ´den daha fazla sahip çıkılması gerektiğini belirten Birlik Vakfı Kayseri Şube Başkanı Mehmet Adıgüzel sözlerine şu şekilde devam etti: 
?Malumunuz Türkiye zor bir süreçten geçiyor ve bu süreçte bizim de Birlik Vakfı olmamız sebebiyle, el ele tutuşup Türkiye ve Kayseri´de neler yapabileceğimizin istişaresinin yapmak gerekiyor. Bizim üstümüze düşen çok büyük vazifeler var. Bu taşın altına sadece bizim elimizi koymamız gerekmiyor. Türkiye bizim yaşam alanımız olduğu için, bu alanlarda taşın altına artık elimizi değil gövdemizi koymamız gerekiyor. 15 Temmuz gibi bir geceyi tekrar hatırlama bağlamında meydanda bir araya gelerek anmış olduk. Bu 15 Temmuz´ları yaşamamak için, tekrar bu geceleri bir daha hatırlamamak için bu birliktelik ve beraberliğimizi sağlamamız gerekiyor. Hep beraber bu çatı altında gençlerimize daha iyi bir gelecek hazırlayabilmemiz için, herkesin bu taşın altına elini koyduğunu biliyoruz. 75 bin öğrenci nüfusu olan bir şehirde hep beraber bu öğrencilere destek vermemiz gerekiyor. Çok zor süreçte okuyan öğrencilerimiz var. Bir bardak çay, bir kase çorba ile ders çalışacak ortamlara ihtiyaçları var. Bu öğrencilere sağlanan imkanları arttırmamız gerekiyor. FETÖ çetesi senelerdir gençlere bunları sağlamış ve biz de devlet olarak ellerinden aldık. Bu saatten sonra gençlerimize daha fazla sahip çıkmamız gerekiyor?  (İHA)