VERGİ REFORMU YAPILMALI

VERGİ REFORMU YAPILMALI

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy Plan Ve Bütçe Komisyonu 2019 yılı bütçe sunumunda söz alarak büyüme oranlarından KOBİ destek ve teşvik ile vergi reformu konusunda açıklamalarda bulundu. Baki Ersoy, yıllardır yapılacağı söylenen

Komisyon´da konuşma yapan Ersoy, ? 2018 yılının ikinci çeyreğinden itibaren gelişmekte olan ülkelere yönelik risk algısının bozulması, ABD Merkez Bankası FED´in faiz artışları ile uluslararası sermaye akımlarında yavaşlaması ve bu süreçte dış finansman ihtiyacımızın yanında Türkiye ekonomisine ve Türk lirasına yönelik spekülatif saldırıların gerçekleşmesiyle Türkiye ekonomisinde risk primimiz yükselmiş ve Türk lirası değer kaybetmiştir.

Sıkı para ve maliye politikaları ile ekonomideki dengelenme sürecinin doğru bir şekilde yönetilmesi; enflasyon, cari işlemler ve dış finansman ihtiyacı kaynaklı risklerimizi minimize eden, sürdürülebilir bir büyüme politikası ile istihdamı destekleyen düzenlemeleri ve politikaları ile Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı´mız ile aşağıdaki hedefler belirtilmektedir? açıklamasında bulundu.

Plan ve bütçe komisyonundaki konuşmasının sonunda vergi konusuna değinen Ersoy, ?Perakende mal ve hizmet satışlarında belge verilip alınmasını sağlayacak tedbirlerin de alınması gerekmektedir. Vergi mevzuatında yıllardır yapılacağı söylenen reformlar ne zaman yapılacaktır? 2013 yılında hazırlanan Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi Kanunlarını birleştiren tasarı ne zaman ele alınacaktır? Her gelir sahibinin hem gelirini hem de giderini beyan edeceği, böylece hem belge düzeninin sağlıklı biçimde işlediği hem de kayıt dışı ekonominin önlenmesine büyük katkı sağlayacak bir gelir vergisi sistemine ne zaman geçilecektir? Vergi Usul Kanunu´nun, en azından, eskiyen ve günümüz koşullarına uygun olmayan maddeleri ne zaman yenilenecektir diye soruyor, 2019 bütçe görüşmelerimizin vatanımıza, milletimize ve devletimize hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah´tan niyaz ediyorum? dedi.  (Kurum Bülteni)

 



Anahtar Kelimeler: VERGİ REFORMU YAPILMALI