VARLIK FONUNDAN KAYSERİ ŞEKER´E ÖVGÜ

VARLIK FONUNDAN KAYSERİ ŞEKER´E ÖVGÜ

Kayseri Şeker´e ait üç şeker Fabrikasından birisi olan Turhal Şeker Fabrikası 86 nci kampanya dönemini büyük bir coşku içerisinde bayram havasında başlattı. Dünya Kur´an-ı Kerim okuma birincisi hafız Selman Okumuş ´un Kuran tilaveti, Turhal yöresi halk oy

Turhal Şeker Fabrikası kampanya açılış törenine; Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, Ak Parti Tokat Milletvekili Av.Mustafa Arslan, MHP Tokat Milletvekili Av.Yücel Bulut, Türkiye Varlık Fonu genel Müdürü Zafer Sönmez, Tokat Belediye Başkanı Av.Eyüp Eroğlu, Turhal Kaymakamı Ali Gökay, Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler, Yıldız eli Başsavcısı Turhal Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Demirel, Tokat ve Turhal İlçe Protokolü, Ak Parti, MHP, İl ve İlçe Başkanları, CHP İlçe Başkanı, Şarkışla ve Turhal komşu Belediye Başkanları, Erciyes Üniversitesi ve Gazi Osman Paşa Üniversitesinden akademisyenler, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Kayseri Pancar Kooperatifi ve Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Üyeleri, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdür ve Genel Müdür yardımcıları, Amasya Şeker Fabrikası Genel Müdürü Cemal Sunulu, Şeker İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İbrahim Dayı, Kamu ve Özel Bankaların temsilcileri, Nakliyeciler ve Taşıyıcı Kooperatif temsilcileri, Ziraat Odaları, Muhtarlar, Amasya, Yozgat, Kayseri, Tokat ve Sivas il ve İlçelerden gelen Pancar Çiftçileri katıldılar.

Kampanya açılış töreninde konuşan Türkiye Varlık Fonu genel Müdürü Zafer Sönmez, Tören öncesi Fabrikayı gezdim, çalışanların heyecanını gördüm , Çiftçilerin, Yöneticilerin heyecanını, sahiplenmesini gördüm ?Turhal Şeker, İşinin ehlindedir? dedi.

Sönmez sözlerini şöyle sürdürdü; Varlık Fonun ilk toplantısında ?İşi ehline veriniz İnsanlar arasında da adaletle karar veriniz.(Nisa-58.Ayet) diyerek başladık. Bugün itibarıyla Turhal Şeker Fabrikası işinin ehlindedir. Başındaki yöneticiler de adaletle karar veriyor. Çiftçilerin hakkını fazlasıyla veriyor. Daha da verecek. Türkiye Varlık Fonu Kayseri Şeker ve İştiraklerinin %11 lik hissesine sahiptir. Bundan dolayı Varlık fonu Kayseri Şeker´in her zaman yanındadır Yanında olmaya da devam edecektir. göreve geldiğimde ilk ziyaretimi Kayseri Şeker Fabrikasına yaptım. Şimdi de Başkanımızın daveti üzerine Turhal Şeker Fabrikasına geldim. Kayseri ve Turhal Şeker Fabrikalarındaki çalışanlar Fabrikasına o kadar sahiplenmişler ki Turhal da işletmeyi gezerken gördüm 1934 den kalma difüzyon ünitesini çalıştırmayı başarıp verimliliği artırmanın hesabını yapıyorlar. Ben tüm çalışanlar ve yöneticiler teşekkür ediyorum.

Kampanya açılış töreninde konuşan Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı ?Bunlar Turhal, Tokat ve Türkiye adına geleceğe umutla bakmamızı sağlayan güzel etkinlikler. Bu fabrika doğusuyla batısıyla, kuzeylisiyle güneylisiyle büyük bir mücadele verilerek kurulmuş. Milletimizin alın teri ve yüz akıyla bugüne gelmiş bir fabrika burası. Türk milletinin ortak bir fabrikası. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi ifade etmek isterim dedi. (kurum Bülteni)