Uluslararası Erciyes Dağ Maratonu başladı

Uluslararası Erciyes Dağ Maratonu başladı

Uluslararası Erciyes Dağ Maratonu VK koşusu ile start aldı. ?Dağların Arslanı´ lakaplı milli atlet Ahmet Arslan geçtiğimiz yıl da katılmış olduğu yarışta kendi rekorunu kırdı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes A.Ş. ve Middle Earth Travel iş birliği bu yıl 4´üncüsü organize edilen Uluslararası Erciyes Ultra Sky Trail Dağ Maratonu Vertical Kilometer VK yarışları ile başladı. 
Dünyanın ikinci, Avrupa´nın ise en yüksek dikey koşusu olma özelliği taşıyan Vertical Kilometer (VK) yarışına 25 sporcu katıldı. Müsabıklar 2.350-3.350 metre arasında 1.000 metre irtifa kat ederek toplamda 4.5 km uzunluğunda ve zorlu kayalıklar üzerinde koşup finiş noktasına ulaştı. 
Sabah saat 09.00´da start alan Uluslararası Erciyes Dağ koşusunda önceki yarışlarda 1 saat 1 dakika olan parkur rekorunu Dağların Arslanı lakaplı milli atlet Ahmet Arslan geçtiğimiz sene 49 dakika 43 saniye ile egale etmişti. Bu yıl da maratona katılan milli atlet 48 dakika 6 saniye ile kendi rekorunu kırarak yine birinci oldu. Hakan Akalp 1 saat 3 dakika ile ikinci olurken Aykut Kırsay 1 saat 5 dakika da bitiş çizgisine gelerek üçüncülüğü elde etti. 
Kadınlarda ise Itır Uz 1 saat 22 dakika ile birinci, Seda Nur Çelik 1 saat 39 dakika ile ikinci Kayseri Erciyes Kış ve Doğa Sporları sporcusu Aydan Nur Karakulak ise 2 saat 19 dakikada yarışı tamamlayarak üçüncü oldu. 
Erciyes Dağı´ndaki yarışlar 6 Temmuz Cumartesi günü ise 64K, 25K, 12K ve Çocuk koşusu ile devam edecek. Maratonuna Türkiye´nin de içinde bulunduğu Amerika, Fransa, Almanya, İspanya, Rusya, Polonya, Güney Afrika gibi 10´dan fazla ülkeden 200´den fazla atlet uluslararası kategori puanlarını hanesine yazdırmak için Erciyes´te kıyasıya mücadele edecek. 
Bu yıl organizasyon kapsamında Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş iş birliği ile ilk kez Erciyes Çocuk Maratonu da düzenlenecek. Yarışlar 7-8, 9-10, ve 11-12 yaş olmak üzere üç farklı kategoride yapılacak.   (İHA)