ÜLKENİN GELECEĞİ İÇİN HAYIR İSTİYORUZ

ÜLKENİN GELECEĞİ İÇİN HAYIR İSTİYORUZ

Yeşilhisar merkez ve mahallelerinde vatandaşlarla bir araya gelen Arık, ?16 Nisan´da evet çıkarsa bir kişi kazanacak ama hayır çıkarsa 80 milyon kazanacak? dedi. Barzani´nin Türkiye ziyaretinde yaşananları da değerlendiren Arık, ?Irak´ın toprak bütünlüğün

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, adım adım Kayseri´yi gezerek referandum çalışmalarını sürdürüyor. Arık, son olarak Yeşilhisar ve mahallelerinde vatandaşlarla bir araya gelerek, anayasa değişikliği ile Türkiye´de nelerin değişeceğini anlattı. İlk olarak Yeşilihisar merkezde vatandaşlarla bir araya gelen Arık, ?12 Eylül referandumundan önce de iktidarı yanlış yaptıklarını konusunda uyardık. AKP ve yandaşları, havuz medyası 12 Eylül referandumunu anlata anlata bitiremediler. Hatta o zaman bizi ihanetle, Türkiye´nin gelişmesine engel olmakla suçladılar. İktidar, Türkiye´yi uçurumun eşiğine getirdikten sonra ?pardon´ diyerek hatasını, yargıyı FETÖ´ye teslim ettiğini kabul etti. Bu kez yine bir yanlışın içindeler. Yine Türkiye´yi uçuruma sürüklüyorlar. Ama bu kez ?pardon´ deme şansımız yok. Biz sizlerden bir parti için oy istemiyoruz, biz elinizi vicdanınıza koyun, Türkiye´nin geleceği, çocuklarınızın geleceği için en doğru kararı verin istiyoruz. ? dedi.

Bir vatandaşın, ?Ürünümüz para etmiyor, çocuklarımız iş bulamıyor. Siz anayasa değişikliği için dolaşıyorsunuz? şeklindeki sözlerine yanıt veren Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: ?Evet, çok haklısınız. Bugün Türkiye´nin başta terör olmak üzere acil olarak çözmesi gereken birçok sorun var. Her gün onlarca vatandaşımızın çocuklarına iş bulmamız için arıyor. Biz bu sorunların farkındayız ama iktidar bu sorunları görmezden geliyor. Şimdi her şeyi başkanlığa endekslediler. Sanki 15 yıldır ülkeyi kendiler yönetmiyormuş gibi başkanlık gelince sorunların biteceğini ileri sürüyorlar. Soruyorum size 550 milletvekili 600 olunca, atama bekleyen 450 bin öğretmenin ataması mı yapılacak? Elbette olmayacak. Aksine sorunlarımıza yeni sorunlar eklenecek. Bunun için 16 Nisan´da evet çıkarsa bir kişi kazanacak ama hayır çıkarsa 80 milyon kazanacak.?

Arık, bebekleriyle ünlü Yeşilhisar´ın kültürel değerlerinden biri olan Soğanlı Mahallesi´ni de ziyaret etti. Bir kahvede vatandaşlarla bir araya gelen Arık´a vatandaşlar, kaya yuvarlanması sonucu geçici olarak yapılan afet evlerinin kalıcı hale getirilmesinden dolayı yaşadıkları mağduriyeti anlattılar. Geçici konutların fiziki olarak yetersizliğine dikkat çeken Haydar Onaç isimli vatandaş yaşadıkları evi Arık´a gezdirerek, ?Suriyelilere verilen haklar bize verilmiyor. 60 metrekare evde yaşıyoruz. Tuvalette banyo yapıyoruz. Bu asırda bir Müslüman tuvalette banyo yapar mı? Gelin çıkıyor, kız giriyor. Kız çıkıyor, babası giriyor. Olacak iş mi bu? Ben 80 yaşındayım bu ülkenin kurucusuyuz. Geçenler de bir turist geldi, ?Siz nerenin muhacirisiniz?´ diye sordu. Utandım, biz bu ülkenin kurucusuyuz diyemedim? sözleriyle tepkisini dile getirdi. Arık da ülkeyi yönetenlerin bu durumu görmesi gerektiğini ifade ederek, ?Bizim meselemiz bu ülkenin vatandaşlarının sorunlarını çözmek olmalıdır. Ama şimdi ülkeyi yönetenlerin tek derdi var o da başkanlık. Peki, başkanlık gelince Soğanlı´nın dramı bitecek mi?? diye sordu.

Arık, Soğanlı´nın ardından Derebentbaşı Mahallesi´nde vatandaşlarla bir araya geldi. Burada bir vatandaşın, ?Bölücüler de hayır diyor?? şeklindeki değerlendirmesine karşılık veren Arık, bunun bir aldatmaca olduğunu belirtti. Birkaç gün önce Barzani´nin Türkiye´de Kuzey Irak Bölgesel Yönetiminin bayrağı ile karşılandığını ifade eden Arık, şöyle konuştu: ?İktidar elindeki medya gücü ile halkı kandırmaya çalışıyor. Barzani´nin Irak´ın toprak bütünlüğünü yok sayan bir şekilde karşılanması aslında bölücülere verilen bir mesajdır. Bugün bölücüler gerçek niyetlerini ortaya koyup ?evet´ diyeceklerini açıklasalar biliyorlar ki ?hayır´ çıkacak. Onun için de böyle bir yola başvuruyorlar. Hatırlayın terör örgütü ile kol kola şarkılar söyleyenler, teröristler şehirlere hendekler açıp bombalar yığarken askerin polisin elini kolunu bağlayanlar bunlardı. Dolmabahçe mutabakatını hazırlayanlar bunlardı. Şimdi bunların hiçbiri olmamış gibi halkı yeniden kandırmaya çalışıyorlar. Burada şunun da altını çizmem gerekiyor ki; Irak´ın toprak bütünlüğüne saygı göstermemek, oradaki bölünmüşlüğe çanak tutmak Türkiye´nin toprak bütünlüğüne, Türkiye Cumhuriyeti´nin üniter yapısına kurşun sıkmaktır. Ama iktidar bölücülere örtülü mesajlar vermek, onların desteğini almak için Barzani´yi böyle karşılamakta hiçbir sakınca görmüyor. Barzani onlara bir kedi bile vermedi ama AKP, Barzani´ye ve bölücülere çok şey verdi.?

(Kurum  Bülteni)