Üçkan, ? Vatanımız, bayrağımız, ezanımız olduğu sürece bu ülke şehit vermeye devam edecektir?

Üçkan, ? Vatanımız, bayrağımız, ezanımız olduğu sürece bu ülke şehit vermeye devam edecektir?

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Yılmaz Üçkan Çanakkale´den, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde yaptığı açıklamasında, " Vatanımız, bayrağımız, ezanımız olduğu sürece bu ülke şehit vermeye devam

Başkan Yılmaz Üçkan, ?Vatanımız, bayrağımız, ezanımız olduğu sürece bu ülke şehit vermeye devam edecektir. Bunun da göstergesi Çanakkale´ de ki verdiğimiz 250 bin şehit iman gücüyle, milli birlikle Çanakkale de verdiğimiz o destan süre içerisinde terörle mücadele için verdiğimiz 33 yıl içerisinde verdiğimiz şehidimizle beraber bu bayrağa bu vatana bu ezana bu millete ve milletin millet olabilmesi için vatanın olabilmesi için şehitlerimiz can suyu olmuştur. 15 Temmuzda da bu can suyunun vatan ve bayrak söz konusu olduğu zaman nasıl hayat bulduğunu görmüş olduk. 15 Temmuzda 250 şehidimiz gözünü kırpmadan tankların, tüfeklerin, mermilerin üzerine yürüdüler ve şehadet şerbetini içtiler? dedi.
Başkan Üçkan:?Bizler bunu unutmamak ve unutturmamak için her daim teyakkuzda olacağız. Şunu unutmamak gerekir ki vatan, bayrak, ezan ve millet olabilmek kolay değildir. 15 Temmuz bizlere miladi bir ders olarak göstermiş oldu. Dinin ve manevi değerlerin de bir terör örgütü tarafından kolaylıkla kullanılabileceği ve bunun ülkenin bölünmez bütünlüğü yararlanacağı bir konuma getirileceği görülmüştür. Bunun adı da FETÖ terör örgütüdür. FETÖ terör örgütü dini kullanmış, masum vatandaşımızı kandırarak vatanın bütünlüğüne kast etmiştir. Onunla beraber bizim terörle mücadelemizde yıllarca başarı elde edeceğimiz düşünülürken FETÖ terör örgütünün çıkması ile anlamış olduk. FETÖ terör örgütü ile PKK´nın kol kola bu ülkenin bütünlüğüne kast ettiğini biz 15 Temmuz da görmüş ve yaşamış olduk. İçerideki ve dışarıdaki düşmanların nasıl bir araya geldiğini birinin milli hassasiyetlerimiz birinin de dini hassasiyetlerimizi kullanarak bu ülkenin bütünlüğüne kast ettiğini görmüş olduk. Bu bundan sonra bizlere ders olmalıdır. Bizlerin de her an uyanık olarak milli ve manevi hassasiyetlerimiz içimizde yaşayarak şehit ve gazilerimize sahip çıkarak, kimsenin maddi ve manevi hassasiyetlerimizi kullanarak bu ülkenin bölünmez bütünlüğüne kast edilme konusunda zarar veremeyeceğini yaşamamız gerekiyor" diye konuştu. (İHA)