Türk Milleti’nin kurtuluşun, egemenliği kendi eline aldığı gündür

Türk Milleti’nin kurtuluşun, egemenliği kendi eline aldığı gündür

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, sağlıklı, mutlu günler diliyoruz

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit ÖZER;

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde kurtuluş mücadelesi veren Türk Milleti’nin kurtuluşun saray ve saltanatta olamayacağını inancıyla, egemenliği kendi eline aldığı gündür 23 Nisan 1920… Çünkü hiçbir millet hakkını, hukukunu, iradesini tek bir adama bırakarak huzur ve refaha ulaşamaz. Ve bir milletin kaderini tek adam belirleyemez, belirlememelidir. Yüz yıl önce bu inançla çıktığımız yolda kimi zaman yol kazaları yaşansa da aziz milletimiz iradesini, egemenliğini asla tek adama terk etmeyecektir.

Bundan tam 100 yıl önce padişahın kölesi olmak yerine canından çok sevdiği yurdunun özgür bir yurttaşı olmayı tercih eden aziz milletimiz, bunda sonra da “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” demeye en yüksek sesle devam edecektir.

Değerli Kayserililer,

Millet egemenliğinin yüzüncü yılında, dünyayı ve ülkemizi tehdit eden Covid 19 salgını nedeniyle, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı, düşleri kurduğumuz görkemli kutlamaları belki sokaklarda yapamayacağız ama bu hiçbir şekilde coşkumuzu azaltmayacaktır. Kayseri Valiliğinin salgınla mücadele kapsamında Atatürk anıtına çelenk sunulmasını engelleyen kararına, topluma doğru örnek vermek adına uysak da, yaşadığımız her alanda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşku ile kutluyoruz. Evlerimizi bir tören alanı gibi süsleyip, bayraklarla donatıp, coşkulu marşlarımızı balkonlarımızdan haykıracağız. Ve bu zor günleri el birliği ile güç birliği aşıp, güzel mutlu günlere ulaşacağız. Güzel çocuklarımıza mutlu bir gelecek için, adil bir dünya için, barışın hüküm sürdüğü yarınlar sunmak için daha çok çalışacağız, daha çok mücadele edeceğiz. Milli Egemenliğimizin 100’üncü yılını, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, sağlıklı, mutlu günler diliyoruz. (kurum haberi)