TULUMBANIN SUYU BiTTi

TULUMBANIN SUYU BiTTi

CHP Kayseri Milletvekili Çetin?Arık, hükümetin ekonomi politikasını eleştirerek, ?Tulumbanın suyu bitti, kaynaklara göz diktiler. Ekonomi can çekişiyor, mızrak çuvala sığımıyor??dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Türk Hava Yolları (THY), Halkbank, Ziraat Bankası, BOTAŞ gibi dev kurumların hazine paylarının Varlık Fonu´na devredilmesine tepki gösterdi. AKP´nin 15 yıllık miras yedi politikasının çöktüğünü ve tulumbadaki suyun bittiğini ifade eden Arık, ?Bugüne kadar yandaş ve havuzcu işadamlarını korumak için Kamu İhale Kurumu (KİK) Kanunu´nu yüzlerce kez değiştiren AKP, bu kez de Türkiye Cumhuriyeti´nin birikimlerini ile vergi dışı bir sistem yaratarak yeni usulsüzlüklere imza atmaya hazırlanıyor? diye konuştu.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, hükümetin Türk Hava Yolları (THY), Halkbank, Ziraat Bankası, BOTAŞ gibi dev kurumları Varlık Fonu´na devredilmesini eleştirdi. AKP´nin 15 yıllık iktidarı boyunca istihdama yönelik tek bir adım atmadığını aksine miras yedi politikalarla Türkiye Cumhuriyeti´nin kazanımlarını bir bir sattığını ifade eden Arık, tulumbanın suyunun tükendiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut´un Varlık Fonu´nun yönetiminde de bulunmasını eleştiren Arık, ?Bir süre Kemal Derviş´in ekonomi politikaları ile günü kurtaran AKP, uzun yıllardır hayali düşmanlar yaratarak ekonomideki kötü gidişatı saklamaya çalışıyordu. Artık tulumbada su bitti. Gözlerini kamunun kaynaklarına diktiler. Hesap vermekten korkan, şeffaflıktan kaçan iktidar bu yöntemle yapacağı usulsüzlükleri kılıf uydurmaya hazırlanıyor. Bu uygulamayı yapan ülkeler fazla paralarını yatırım yapmak için fonda biriktiriyor. AKP iktidarı ise yandaşlara yeni kaynaklar yaratmak için Türkiye Cumhuriyeti´nin kazanımlarını satmaya kalkıyorlar?

AKP´nin Varlık Fonu´nu kurmaktaki amacının denetimsiz bir şekilde kamu kaynaklarını dilediği gibi kullanmak, yandaşlara ve havuzcu işadamlarına kaynak yaratmak olduğunu ifade eden Arık, Anayasa değişikliği için yapılacak referandum öncesi böyle bir durumun yaşanmasının daha da dikkat çekici olduğunu belirtti. AKP´nin Türkiye´yi rejim değişikliğine götürecek olan Anayasa referandumunda ?Evet´ kampanyasını desteklemek için de Varlık Fonu´nu kullanabileceğini belirten Arık, ?Bu ülke sahipsiz değildir. Bu ülkenin kaynaklarının talan edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Onlar kılıfını hazırlasalar da biz mızrağın çuvala sığmadığını herkese göstereceğiz. Her kuruşun takipçisi olacağız. Yetimin hakkını sonuna kadar savunacağız? diye konuştu. (Kurum Bülteni)



Anahtar Kelimeler: TULUMBANIN SUYU BiTTi