TED KAYSERİ KOLEJİ V. ULUSAL GENÇLİK FORUMU AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TED KAYSERİ KOLEJİ V. ULUSAL GENÇLİK FORUMU AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

05-08 Nisan 2019 tarihleri arasında şehrimizde 5´incisi düzenlenen, TED Kayseri Koleji Ulusal Gençlik Forumu´nun resmi açılış töreni 06 Nisan 2019 Cumartesi günü gerçekleştirildi.

Özel Üsküdar Amerikan Lisesi, TED Atakent, TED Mersin, TED Malataya, TED Hatay, TED Diyarbakır, TED Trabzon öğrenci ve öğretmenlerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen konferansta öğrenciler, ülke ve dünya sorunlarını parlamento ciddiyetinde tartışacaklardır.

Programın onur konuğu ve Türk Eğitim Derneği Genel Müdürü Sevinç Atabay yapmış olduğu açılış konuşmasında; gençlerin gelecek için çok iyi hazırlanması gerektiğini, gelecekte iyi bir yer edinmek için sadece bilişsel gelişimin yeterli olmadığını, sosyal ve kültürel gelişimin de en az bilişsel gelişim kadar önemli olacağını vurguladı. Gelişim ve öğrenmenin temelinde merak ve soru sorma olduğunu ve bunun yaşam boyu devam eden bir süreç olması gerektiğini ifade etti.

Lise öğrencilerine; insan hakları, adalet, sağlık, ekonomi, teknoloji ve kalkınma, eğitim, sanat, dış ilişkiler komitelerinde bir araya gelerek sorunlara çözümler üretme olanağı sağlayan TED Kayseri Koleji V. Ulusal Gençlik Forumu, Konferans Başkanı Sayın Arif Tüfekçi´nin forum zilini çalmasıyla resmi olarak başlamış oldu. (kurum Bülteni)