Kültür ve doğa turizmiyle belli ölçüde tanınan Kayseri´nin son yıllarda sağlık ve medikal turizmde de aşama kaydettiğine dikkat çeken Taymuş, ilde yurt dışından hasta kabul eden 7 sağlık merkezinin her geçen daha da tanınır hale geldiğini belirtti. İstatistiklere göre geçen yıl bin 700 civarında yurt dışından hasta kabul edilen Kayseri´de, bu yıl 10 aylık süre zarfında iki katına denk gelecek oranda 3 binin üzerinden yurt dışı hastanın tedavi edildiğini kaydeden Taymuş, sözlerini şöyle sürdürdü:
?Yurt dışında sağlık hizmetlerine erişim çok pahalı. Bazı ülkelerde Türkiye´nin neredeyse 10 katı. Onun için insanlar Türkiye´yi tercih ediyor. Kayseri de tercih edilen illerin başında geliyor. Hastalar yurt dışından geldiğinde burada döviz bırakmanın yanı sıra şehirdeki otellerde konaklıyor, buralardan hizmet, mal satın alıyor. Böylece ekonomiye katkı sunuyor. Bizler de İl Kültür Turizm Müdürlüğü olarak, ilimizdeki kurumlarla işbirliği içinde bu alt yapıyı oluşturmaya çalışıyoruz.?
Hasta tedavisi yapılan medikal turizmin dışında, Kayseri´nin doğal rehabilite alanları bakımından şanslı bir coğrafyası bulunduğunun altını çizen Taymuş, ?Tuzla Gölünde çamur banyosu yapılan bir alan var. Çamurun cilt hastalıklarına cildin güzelleşmesine ve sağlık konusunda faydalı olunduğu biliniyor. Bu yeri turizme kazandırmaya çalışıyoruz. Bayramhacı Kaplıcası, Tekgöz Kaplıcası, Develi Zile´deki içmecemiz, Özvatan da sülük tedavisi yapılan gölümüz, Kapuzbaşı Şelalerinin astım gibi hastalıklara iyi geldiğini göz önünde bulundurduğumuzda Kayseri´nin doğal zenginlikler bakımından da sağlık turizmine oldukça elverişli olduğunu görebiliyoruz? dedi. (İHA)