TAŞERON KONUSUNDA ISRARLIYIZ

TAŞERON KONUSUNDA ISRARLIYIZ

Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Nevşehir´in Kozaklı ilçesinde düzenlenen eğitim seminerine katıldı.

Bir otelde düzenlenen seminerin açılışında konuşan Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven; eğitim programlarının ilçelerinde yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ?Eğitim programlarınızı ilçemizde yaptığınız için teşekkür ediyorum. İlçemiz jeotermal kaynağa sahip önemli bir ilçedir. Hasta tedavilerinde önemli işlev görmektedir. Giderek de termal tedaviye talep artmakta ve her geçen gün yoğunluk artmaktadır. Elimizde bulunan kaynaklarımızı geliştirmek için gayret ediyoruz. Makamlar geçici yapacağınız hizmetler kalıcıdır. Sendikacılık, hak alma adına oldukça önemli bir uğraştır. Ben sendikal mücadelede görev alan arkadaşlarımıza özellikle teşekkür ediyorum. Biz, işvereni de çalışanı da sevmek durumundayız. Amaç; bulunduğumuz işyerine ne katabiliriz? İşveren, emek verenlerin hakkını nasıl verebilirim diye düşünmeli, işçi de nasıl daha iyi hizmet edebilirim diye düşünmeli. Herkes böylesine bir kamu hizmeti yapıyor. Yani kendimize hizmet ediyoruz. Onun için de çalışarak paylaşacağız. Çalıştığımız şehir güzel olursa, çocuklarımıza güzel bir şehir bırakmış oluruz. Onun için şehrimize, vatanımıza sahip çıkacağız. Bu vatan bizim, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var? dedi.
Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ise iş kazalarının yüzde 95´inin sendikanın olmadığı yerlerde olduğunu vurgulayarak, dün Şırnak´ta bir maden ocağında meydana gelen göçükte hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı diledi. Zihniyet değişikliğine ihtiyacın olduğunu kaydeden Arslan, ?Dün yaşanın maden faciasında hayatlarını kaybeden 7 evladımıza, işçi arkadaşlarımıza Allah´tan rahmet, yakınlarına, emek dünyasına sabırlar diliyorum. Kaçak, ruhsatsız bir maden ocağında ekmeği için çalışmaya mecbur bu evlatlarımız şehit oldular. Devlet, derhal en ağır bir şekilde gereğini yapmalıdır. Kazaların yüzde 95´i sendikanın olmadığı yerlerde olmaktadır. TİS düzeninin olduğu işyerlerinde kazalar ender rastlanan bir durumdur. Bu konuda her şeyden önce bir zihniyet değişimine ihtiyaç var. Bu konuda bir seferberliğe ihtiyacımız var. Bunun gereğini yapmamız lazım. Denetimler yapılmazsa, kapatılan ocaklara göz yumulursa bu vebal hepimizin üzerindedir. O ailelerin feryatları yüreğimizi dağlıyor. Beşeri sermayemiz gidiyor, gelecek umutlarımızı tüketiyoruz. Bunları asla hak etmiyoruz. Biz elimizi değil, gövdemizi taşın altına koymaya hazırız. Ama devlet de tüm ilgili kurumlarıyla köklü bir biçimde olaya el atmalıdır. İş sağlığı ve güvenliği en önemli önceliklerimizdendir. En iyi yasalara sahibiz ama bunun uygulaması önemlidir? ifadelerini kullandı. (İHA)



Anahtar Kelimeler: TAŞERON KONUSUNDA ISRARLIYIZ