Tarihi kalede intihar girişimini film gibi seyrettiler

Tarihi kalede intihar girişimini film gibi seyrettiler

Kayseri´de bunalıma girdiği iddia edilen şahıs, tarihi kalenin surlarına çıkarak intihara kalkıştı. Şahsı gören vatandaşlar da, işlerini bırakıp intihar girişimini film izler gibi izlediler.

Edinilen bilgiye göre, bunalıma girdiği iddia edilen 1 kişi, tarihi kalenin surlarına çıkarak intihar etmek istedi. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de, şahsın bulunduğu yerin altına branda açtı. Polis ekipleri de, surlara çıkan şahsı ikna etmek için çaba harcadı. Bir süre sonra ikna olan şahıs, polis ekipleri tarafından surlardan indirilerek polis merkezine götürüldü.  (İHA) e de 1 milyon 100 bin metrekarelik benzer bir projenin yapılacağını söyledi. Keykubat tepesinin millet bahçesi olacağını dile getiren Başkan Büyükkılıç, bu projeyle ilgili de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüştüğünü ve ilk etapta 100 milyon TL´nin proje için ayrılacağını kaydetti. 
İki önemli proje ile Kayseri´ye 2 milyon 360 bin metrekarelik yeşil alan kazandıracaklarını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, ?Kişi başına düşen yeşil alan miktarının 9 metrekareden az olmaması gerektiğini belirten Dünya Sağlık Örgütü, yeşil alan miktarının 10 ila 15 metrekare olduğu kentleri ideal kent olarak tanımlıyor. Şehrimize bugüne kadar yaptığımız çevre yatırımlarıyla kişi başına düşen yeşil alan miktarını 15 metrekareler seviyesine çıkarmış bulunuyoruz. Hava İkmal Millet Bahçesi ve Keykubat Millet Bahçesi projeleriyle şehrimizi yeşil alanda da lider şehir yapacağız? diye konuştu.   (İHA)