Talas Belediyesi Meclis Üyesi Kerem Özden’e tepki gösterdi

Talas Belediyesi Meclis Üyesi Kerem Özden’e tepki gösterdi

BU ZİHNİYET İNSANLARI GAZ ODALARINA DOLDURAN ZİHNİYETTEN FARKSIZ

ARIK’TAN 65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARI HEDEF ALAN MECLİS ÜYESİNE TEPKİ: “BU ZİHNİYET İNSANLARI GAZ ODALARINA DOLDURAN ZİHNİYETTEN FARKSIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, 65 yaş üstü vatandaşları hedef alan Talas Belediyesi’nin MHP’li Meclisi üyesine tepki gösterdi. Türk kültüründe büyüklere hürmetin esas olduğunu ifade eden Arık, “Dünyanın tek yürek olduğu böylesi hassas bir konuda siyasi çıkarım peşine düşerek, elleri öpülesi büyüklerimizi hedef gösteren sapkın zihniyeti kınıyorum. Bu zihniyet insanları gaz odalarına dolduran zihniyetten farksız bir zihniyettir. Toplum olarak koronavirüs ile mücadele ettiğimiz gibi bu sapkın zihniyetle de mücadele etmek zorundayız” diye konuştu.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak 65 yaş üstü vatandaşları hedef alan Talas Belediyesi Meclis Üyesi Kerem Özden’e tepki gösterdi. Sosyal medyadan “Evinde kalmayan dışarda sokakta olan 65 yaş üstü insanlar hep CHP ve PKK ve FETOCU zihniyetli kişilerdir. Neden dersen maksat hükümeti karalamak ve hastalığı yaymak. Artı gezi olayına çevirmek. Ülkesini evladını seven evinde kal Türkiye. Ne mutlu Türküm diyene” sözleriyle 65 yaş üstünü hedef alan Özden sadece 65 yaş üstü vatandaşlardan değil tüm Türkiye’den özür dilemeye davet eden Arık, “Bir insanın, bir belediye meclis üyesinin dünyanın tek yürek olduğu böyle bir salgın karşısında dahi siyasi çıkar peşinde koşabilmesini, elleri öpülesi insanlarımızı hedef gösterebilmesini aklım almıyor. Bu normal bir insanın düşünce tarzı olamaz” dedi.

CHP olarak salgın konusunda gerekli tüm hassasiyetleri gösterdiklerini, yapılan tüm doğru adımları desteklediklerini, yanlışlar konusunda da siyasi bir çıkarım peşinde olmadan yetkilileri uyarmaya çalıştıklarını ifade eden Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “ Bu kendini bilmez kişiye öncelikle şunu hatırlatmak isterim ki Gezi Direnişi, içinde gerçek vatanseverlerin yer aldığı Türkiye tarihinin en büyük toplumsal direnişidir. Bugün iktidara şirin görünmek adına Gezi Direnişini karalamaya çalışmak, bunu da küresel salgınla yan yana getirmek akıl tutulmasından başka bir şey değildir. Korkarım bu kişi yarın da sağlık emekçilerine destek için saat 21.00’da evlerinden alkışlarla destek veren vatandaşlarımızı hedef alır. İpe sapa gelmez düşünce kırıntılarıyla bu insanları da hedef gösterir. Bu zata hatırlatmak isterim ki, bugün ki bakanlarımızdan birinin ifadesiyle ‘Paçalarından yolsuzluk akan iktidar’ı eleştirmek için dünyayı kasıp kavuran bir salgını kullanmaya hiç gerek yok. Biz her türlü eleştirimizi hem de bugün söylediklerimizi yarın inkar etmemek koşuluyla, eğilmeden, bükülmeden her zaman ve her koşulla yaptık, yaparız. Ama bugün küçük siyasi hesapların yapılacağı gün değildir. Bugün 7’den 70’e herkesin tek yürek olması, bu salgın karşısında toplumsal dayanışmayı, yardımlaşmayı en üst seviyeye çıkarma günüdür. Dikkat edilirse, söz konusu salgınla ilgili yaptığımız eleştirilerde siyasi kaygılardan uzak daha iyiye ulaşmak, toplumu bir an önce bu salgından kurtarmak için yapılan tamamlayıcı ve yapıcı eleştirilerdir. Biz buradan siyaset yapmayı düşünebilecek kadar insanlığımızı kaybetmedik. Ama insanlığını kaybedenlerin olduğunu üzülerek görüyoruz. Dünyanın tek yürek olduğu böylesi hassas bir konuda siyasi çıkarım peşine düşerek, elleri öpülesi büyüklerimizi hedef gösteren sapkın zihniyeti kınıyorum. Bu zihniyet insanları gaz odalarına dolduran zihniyetten farksız bir zihniyettir. Toplum olarak koronavirüs ile mücadele ettiğimiz gibi bu sapkın zihniyetle de mücadele etmek zorundayız. Çünkü bu sapkın zihniyet yarın engellileri, yaşlıları bir yük olarak görüp yok etmeyi dahi düşünebilir”

Salgınla mücadele için vatandaşlara evde kalma çağrısı yapan Arık, “Zorunlu haller dışında genci yaşlısı tüm vatandaşlarımız evde kalmaya özen göstermeli, zorunlu hallerde dışarı çıkmak durumunda kalan yurttaşlarımız ise temastan kaçınmalı ve hijyen kurallarına uymalıdır. Umuyorum en kısa sürede bu salgını da el birliğiyle yeneceğiz. Ülkemize ve tüm insanlığa sağlıklı günler diliyorum” diye konuştu.