Talas Belediyesi karadut fidesi dağıttı

Talas Belediyesi karadut fidesi dağıttı

Talas Belediyesi, ERÜ GEN-KÖK GENOM ve Kök Hücre Merkezinde yetiştirilen karadut fidelerini Talaslı vatandaşlara dağıtıldı.

Karadut meyvesinin Talas´ın milli ağacı olduğunu söyleyen Talas Tanıtım Portalı Başkanı Mustafa Şahankaya, ?Öncelikle bizlere desteklerinden dolayı Talas Belediye Başkanımız Mustafa Palancıoğlu´na çok teşekkür ederiz. Biz dernek olarak be istesek bize hep yardımcı oldu. Karadut projemizden bahsettik. Sağ olsun bize destek verdi. Karadut meyvesi Talas´ın milli ağacı. Belediyemiz, üniversite ve dernek olarak biz bu meyvenin neslini ileri taşımak istedik. Karadut aşı tutmayan bir meyve. Çekirdekten yetiştirdik. 9 aylık bir emekten sonra fidelerimiz can verdi. 9 ay boyunca üniversite de labaratuvar da bu aşamaya geldi. Bugün bunları vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. İnşallah eski günlerdeki gibi yine Talas´ta bir çok bahçede karadut yetişecek.? dedi.
Özellikle Talas´ta, Erkilet´te ve Gesi´de karadut meyvesinden oldukça fazla olduğunu belirten GEN-KÖK Tarımsal Biyoteknoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Kahraman Gürcan ise, ?Bu projeyle karadut yeniden yetiştirilme alanı artacak. Kurumaya yüz tutmayacak. Başkanımız Mustafa Palancıoğlu´na destekleri için çok teşekkür ederim. Bu proje gerçekten hayırlara vesile olacak.? diye konuştu.
Karadut fidelerini alan vatandaşlar bu proje için Başkan Mustafa Palancıoğlu´na ve destek olanlara teşekkür ederek karadutun yeniden Talas´ta yetişeceği için çok heyecanlı ve mutlu olduklarını söylediler. (İHA)