SULTAN SAZLIĞI MİLLİ PARKI REHABİLİTASYON MERKEZİNDE YERİNDE İNCELEME

SULTAN SAZLIĞI MİLLİ PARKI REHABİLİTASYON MERKEZİNDE YERİNDE İNCELEME

uş Rehabilitasyon Merkezi’nde Şube Müdürümüz Harun DİNDAR incelemelerde bulundu

SULTAN SAZLIĞI MİLLİ PARKI REHABİLİTASYON MERKEZİNDE YERİNDE İNCELEME

 Eşine az rastlanan tatlı ve tuzlu su ekosistemlerini bir arada bulundurması, Afrika ile Avrupa arasındaki iki ana kuş göçü yolunun kesişme noktası olması sebebiyle, Ülkemizin en önemli korunan alanlarından birisi olan Sultan Sazlığı Milli Parkı Ramsar Alanı içerisinde yer alan Kuş Rehabilitasyon Merkezi’nde Şube Müdürümüz Harun DİNDAR incelemelerde bulundu.300 den fazla kuş çeşidiyle biyoçeşitlilik yönünden çok zengin olan Sultan Sazlığı Milli Parkı’nda yaralı yaban hayvanlarına artık anında ve yerinde müdahale edilebilecek. Hem milli park alanında yaralı, hasta ve bakıma muhtaç yabanları hem de yakın yerleşim yerlerinden gelen yaralı ve bakıma muhtaç yaban hayvanları daha önce imzalanan protokol kapmasında ERÜ Veterinerlik Fakültesine götürülüyordu.

 Müdürlüğümüz bünyesinde görevine yeni başlayan Veteriner Hekim Murat AKKAYA  Sultan Sazlığı Milli Parkı Rehabilitasyon Merkezinde anlık olarak yaralı yaban hayvanlarına ilk müdahalesini yaparak bakım ve tedavisini üstlenecek. Tedavileri tamamlanan yaban hayvanları yaşadıkları doğal ortamlarına yeniden bırakılacak. Rehabilitasyon merkezinde tedavisi mümkün olmayan yaralı yaban hayvanları protokol gereği Veterinerlik Fakültesine götürülmeye devam edilecek.

Ziyaret esnasında yaralı olarak duyarlı vatandaşlar tarafından bulunarak müdürlüğümüzce alınan bir kızıl şahin, bir leylek, bir puhu ve bir arı kuşuna ilk tedavileri yapılmıştır.(kurum haberi)