SP Kayseri İl Kadın Kolları, Yerli Malı Haftası açıklaması yaptı 

SP Kayseri İl Kadın Kolları, Yerli Malı Haftası açıklaması yaptı 

Saadet Partisi (SP) Kayseri İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Yerli Malı Haftası ile yapılan basın açıklamasında  “Okul kutlamasından öteye gidemeyen bu haftanın tam adı ‘Tutum Yatırım ve Yerli Malı Haftasıdır’” dedi.

Saadet Partisi İl Başkanlığı Toplantı Salonunda yapılan basın açıklamasına İl Kadın Kolları Tanıtma Başkanı Betül Tutak ve kadın kolları üyeleri katıldı. 
Bu haftanın asıl amacının ülke ekonomisinin gelişmesi için yerli üretimi sağlamak olduğunu söyleyen Tutak, “Ülkemizde yıllardır Yerli Malı Haftası adıyla sadece okullarımızda kutlanmaktan öteye gidemeyen bu günün asıl adı, ‘Tutum Yatırım ve Yerli Malı Haftasıdır’. Bugün burada olmamızın sebebi, yerli malının önemini vurgulamanın yanında aynı zamanda tutum ve yatırımın da yerli olması gerektiğine dikkat çekmektir. Cumhuriyetin ilk kurulduğu yıllarda Türkiye, savaştan ağır yaralı çıkmış sanayileşmemiş bir ülkeydi. Bu durumun kısa süre içinde düzenlenmesi için iktisat kongreleri yapıldı, Ülkenin dört bir yanından sanayiciler, büyük çiftçiler toplantıya katıldı. Toplumsal üretimde yerli malı kullanılmasına karar verildi. İthalatın azaltılması, mümkün olduğunca yerli üretimin kullanılması teşvik edildi. Dönemin Başbakanı 1929 yılında mecliste yaptığı konuşmada ülke ekonomisinin gelişmesi için yerli malı üretimi ve tüketiminin önemine dikkat çekti. İşte bu konuşmanın yapıldığı 12 Aralık ve o günü takip eden bu hafta ‘Tutum, Yatırım ve Yerli Malı Haftası’ olarak kabul edildi. Bir insan tutumlu davranma alışkanlığını küçük yaşlardan itibaren kazanır. Tutumlu davranış alışkanlığını kazandıktan sonra bunu hayat boyunca başarıyla uygular. Okul dönemlerinde zamanı bile tasarruflu yani dengeli kullanmayı öğrenen çocuklar bu alışkanlıklarını ömürleri boyunca bırakmazlar. Bu yüzden bir insana küçüklükten itibaren tasarruf eğitiminin verilmesi ve bu alışkanlığın kazandırılması gerekir. Tutumlu olmak, insanın para ve eşya gibi değerli maddeleri kullanırken kendi ihtiyacı kadarını kullanıp aşırıya kaçmaması anlamına gelir. Cimrilikle karıştırılmaması gerekir. Tutumlu insan, parasını ve eşyasını ve çağımızın en önemli sorunu haline gelen zamanı bile boşuna harcamaz. Her şeyi düzenli ve gerektiği biçimde kullanır. Hayatını verimli bir şekilde devam ettirir. Yatırım, birikim, tutumluluk sadece insanların hayatını değil, devletleri de etkileyen bir unsurdur. İnsanların davranışı devletleri, devletlerin tutumu da milletini etkilemektedir” dedi.  (İHA)